Mann pågrepet og siktet for bilbrann i Oslo

Politiet har pågrepet en mann i begynnelsen av 20-årene i forbindelse med en bilbrann på Vestli i Oslo tidligere denne måneden.

Bilen som trolig ble påtent på Vestli

TRE BILER I BRANN: Natt til 9. juni ble tre biler trolig påtent på Vestli i Oslo.

Foto: Remi B Presttun

Mannen er siktet for grovt skadeverk. Han er norsk statsborger, av utenlandsk opprinnelse og bor i Oslo, opplyser politiet.

Han ble pågrepet rundt midnatt natt til lørdag.

I juni ble tre biler påtent den samme natten på Vestli. Politiet mente tidlig at brannene måtte være påsatt, blant annet fordi det ble funnet en rød bensinkanne like i nærheten av den ene bilen.

Det er en av disse brannene mannen er siktet for å ha tent på.

Rune Skjold

Politioverbetjent Rune Skjold,

Foto: Linda Reinholdtsen

– Han ble knyttet opp med tekniske spor på ett av brannstedene, og er siktet for en av de aktuelle bilbrannene, sier politioverbetjent Rune Skjold til NRK.

Mannen sitter nå i avhør. Politiet har foreløpig ingen ting som knytter mannen opp mot de to andre bilbrannene på Vestli samme natt. De vet heller ikke om mannen var alene eller om flere kan være involvert.

– Vi har ikke noe som knytter han opp til det, men vi undersøker om det kan være aktuelt.

Politiet: – Kjenner noe til ham

Politiet opplyser til NRK at de kjenner til vedkommende.

– Vi har ikke veldig mye historikk på ham, men vi kjenner noe til ham. Han er en del av bymiljøet oppe i området, sier Skjold.

– Vil det si at han har tilknytning til det som blir omtalt som gjenger?

– Jeg ønsker ikke å betegne noen gjenger. Han er en del av ungdommen i området, svarer Skjold.

Politiet med bensinkanne funnet på stedet

FANT BENSINKANNE: En hundepatrulje kom over en rød bensinkanne i terrenget, like i nærheten av en de utbrente bilene på Vestli. Her sikrer politiet beviset.

Foto: Remi B Presttun

Ser etter en sammenheng

Det har den siste tiden vært flere episoder med bråk og uro på Vestli og Stovner. To personer ble i mai pågrepet for grovt skadeverk.

Også denne uken sto flere biler i brann i Oslo. Til sammen 11 biler brant på Furuset, Tøyen, Mortensrud og Høybråten. Politiet undersøker om disse kan være påsatt.

– Vi har ikke sett noen sammenheng mellom disse brannene foreløpig, men vi prøver å finne om det er noen sammenheng. Men foreløpig har vi ikke noen indikasjoner på det, sier Skjold.