Mann pågrepet i Gullborgen-saken

Mannen som politiet mistenker å være hovedmannen bak tyveriet av gullsmedkjeden Gullborgen i Oslo, er pågrepet i Albania.

Politiets bilde inne i Gullborgens hvelv

Slik så det ut etter norgeshistoriens største gull- og diamantran.

Foto: Politiet

Gull og diamanter for 40 millioner kroner forsvant i det som er norgeshistoriens største gulltyveri. Gjerningsmennene tok seg gjennom sju dører og betongvekker for å nå fram til hvelvet under innbruddet 13. februar i år.

Biljakt i Alabania

25-åringen som mistenkes for å være hovedmannen, ble pågrepet forrige uke etter en dramatisk biljakt utenfor hovedstaden Tirana i Albania, melder TV 2.

Les også: Tolv siktet for Gullborgen-ranet | Fengslet for gullran og ransforsøk

Mannen skal ha forsøkt å stikke av da han oppdaget at politifolkene skulle til å pågripe ham, ifølge etterforskningssjef John Roger Lund ved avdeling for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

Saken fortsetter under bildet.

Gullborgen

13. februar ble Gullborgen i storgata ranet for verdier på rundt 40 millioner kroner.

Foto: Hans Erik Weiby

Internasjonalt politisamarbeid

Pågripelsen kom etter et omfattende samarbeid mellom norsk og albansk politi. DNA-spor på åstedet skal ha ledet til et gjennombrudd for politiet.

– Dette er helt unikt i norsk sammenheng. Vi har altså fått all den hjelpen og støtten vi har trengt av politiet nede i Albania, sier Lund.

Torsdag reiste en etterforsker, en politiadvokat og en statsadvokat fra Oslo, for å overlevere bevismaterialet til albanske myndigheter.

Les også: Gullsmed blant Gullborgen-siktede | Siktet gullsmed populær hos kriminelle gjenger

Utbyttet fortsatt borte

25-åringen sitter nå varetektsfengslet i Tirana. Han vil også bli stilt for retten i Albania. Til sammen er sju personer siktet i saken.

Utbyttet i gull og diamanter fra milliontyveriet er fortsatt borte.

– Saken er ikke ferdig oppklart før utbyttet er kommet til rette, sier Lund.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus.