Mann på sykkel tatt etter knivstikking på Grønland

Offeret kjørt til sykehus. Han er ikke kritisk skadet, ifølge politiet.

Laster kart, vennligst vent...

Knivstikkingen skjedde på Grønland litt før klokken 4 i natt.

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 3.48 i natt og rykket ut med flere enheter. Knivstikkingen skjedde i krysset Grønland – Motzfeldts gate i Oslo sentrum.

– Der fant vi en person som var stukket flere steder på overkroppen, sier operasjonsleder Vidar Pedersen til NRK. Den skadede er i slutten av 20-årene.

– Han ble tatt hånd om av ambulansepersonell og kjørt til sykehus.

Han forteller at politifolk ble med i ambulansen og fikk en beskrivelse av gjerningsmannen. Flere patruljer søkte etter ham i Oslo sentrum.

– Etter kort tid ble en patrulje oppmerksom på en person som passet helt til den beskrivelsen vi hadde fått. Han ble kontrollert og det ble også funnet en kniv på ham, sier Pedersen.

Mannen syklet og ble tatt ikke så langt unna åstedet.

Ukjent motiv

Den mistenkte gjerningsmannen er i begynnelsen av 20-årene. Han ble kjørt til arresten og skal avhøres fredag morgen.

– Vet dere noe om foranledningen til knivstikkingen?

– Vi har så langt ikke fått vite noe om knivstikkingen og vet ikke om de to kjenner hverandre fra før eller om det var et tilfeldig oppgjør, sier Pedersen.

Han sier politiet håper at avhør av de to vil avklare hva som ligger bak knivstikkingen. Politiet har ikke fått tak i noen som har sett det som skjedde.

– Vi har vært i dialog med flere vitner som har blitt oppmerksom på den fornærmede i ettertid, sier Pedersen. Det var disse som meldte fra til ambulansepersonell, som så varslet politiet.