Mann kastet ut av bil

Politiet søker etter en bil etter at en mann ble kastet ut av en bil i fart ved Sinsenkrysset i Oslo natt til lørdag.

– Vi fikk flere meldinger i natt som gikk ut på at en mann hadde blitt dumpet ut fra en bil og lå skadd i veibanen, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tore Solberg.

Hendelsen skjedde i 3.30-tiden i Sinsenkrysset. Da politiet kom til stedet fant de mannen som var alvorlig skadet.

Flere vitner

Politiet har i natt snakket med flere vitner som har forklart det samme. Solberg sier de ikke tviler på at mannen ble kastet ut av bilen.

– Vi har ingen grunn til ikke å tro på hva de forteller. Det var ingen andre biler i nærheten, og det lå en person midt i veien langt fra fortauet. Han hadde åpnebart blitt dumpet ut av en bil, sier operasjonslederen.

Få spor

Mannen, som er 35 år gammel, ble kjørt til Ullevål sykehus etter hendelsen.

– Han hadde alvorlig hodeskader da politiet fant han, men mye tyder på at de var påført før han ble kastet ut og traff asfalten, sier Solberg.

Politiet har foreløpig samlet inn opplysninger fra vitner, men har få spor å gå etter.

– Vi har fått en beskrivelse av bilen, og det er trolig en svart Toyota Prius som kjørte på Ring 3 i retning Smestad, sier han.

Lørdag jobber politiet med videre etterforskning.

– Vi jobber først og fremst med å finne ut hendelsesforløpet. Vi er svært interessert i flere opplysninger og ber folk som var i området Sinsenkrysset rundt 3.30-tiden om å melde seg, sier jourhavende etterforsker ved Stovner politistasjon, Tora Wærvågen.