Mann i 50-årene alvorlig skadet etter knivstikking i Asker

En ansatt på Fontenehuset i Asker ble fløyet til sykehus med alvorlige skader etter en knivstikking i Asker sentrum i formiddag. En mann i 30-årene ble pågrepet på åstedet og siktet for drapsforsøk.

Mann knivstukket i Asker sentrum

VAR PÅ JOBB: Det var mange vitner til hendelsen, ifølge politiet.

Foto: Viljam Brodahl / NRK

Det var en helt vanlig dag på Fontenehuset Asker da en ansatt i 50-årene ble knivstukket av en av brukerne på huset ved ni-tiden torsdag morgen. Daglig leder Kristin Walstad forteller at selv om den ansatte nå er utenfor livsfare, så har dette vært en torsdag helt utenom de vanlige.

– Vi har vært samlet i hele dag i avhør og videre i kriseoppfølging med politiet og kriseteamet i Asker, og vi er sterkt, sterkt berørt av at vår kollega har blitt utsatt for dette.

Krimteknikere på åstedet for knivstikkingen i Asker

FONTENEHUSET ASKER: Krimteknikere ankommer åstedet i Asker og sikrer spor etter hendelsen.

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK

Walstad var selv en av fem ansatte som var tilstede da en mann i 30-årene gikk til angrep inne i huset, kun en halv time etter husets åpningstid.
– Vi blir først og fremst veldig opptatt av han som er skadet og hans pårørende, men vi tror likevel på at vi skal fortsette det arbeidet vi har bygget opp ved Fontenehuset Asker i ett og et halvt år nå, og vi vil fortsette å tro på å gi mennesker en ny mulighet som har hatt en psykisk helseutfording i livet sitt, sier Kristin Walle.

Fontenehus Norge jobber for å gi mennesker med psykiske helseutfordringer likeverd, håp og muligheter, blant annet ved å tilby medlemmene arbeidstrening.

Ble hentet i luftambulanse

Mannen i femtiårene som ble knivstukket ble hentet av luftambulanse rundt klokken halv ti, ifølge politiet. Han var bevisst da han ble fløyet til sykehus. Han har ligget på operasjonsbordet i flere timer i dag og er nå utenfor livsfare.

Innsatsleder Rune Hundere

UKLART MOTIV: Innsatsleder Rune Hundere sier de ennå ikke vet hva slags kobling det er mellom de to involverte.

Foto: Viljam Brodahl / NRK

Innsatsleder Rune Hundere forteller at mannen ble stukket flere ganger i overkroppen.

Knivstikkingen skjedde i inngangspartiet til Fontenehuset i Asker sentrum. Bygget ligger i en passasje ved togstasjonen, kun noen få meter unna politistasjonen.

Operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt forteller at den knivstukne mannen, som er i 50-årene, ble behandlet av ambulansepersonell på stedet.

– Vi har mange enheter på stedet og er i kontakt med flere vitner på stedet som har sett hva som har skjedd før, under og etter hendelsen, forteller Hekkelstrand.

Enn så lenge vet politiet ikke hva som er årsaken til knivstikkingen.

Kjent for politiet

Grete Lien Metlid

KJENNING: politiinspektør Grete Lien Metlid forteller at den siktede er kjent for politiet fra før

Foto: Kjetil Solhøi / NRK

Den siktede er bruker på Fontenehuset og er kjent for politiet fra før, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

– Han er overført til en institusjon og kan ikke la seg avhøre foreløpig. Mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 9.01 da vitner til hendelsen kom inn på Asker politistasjon.

– Vi var raskt på stedet og fikk kontroll på en mistenkt, samtidig som vi startet behandling av fornærmede, forteller operasjonslederen.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...

ASKER: Knivstikkingen skjedde inni en kontorbygning nær togstasjonen i Asker sentrum, kun noen få meter unna politistasjonen.