Ringte politiet for å fortelle at broren var død - siktet for forsettlig drap

En mann i 50-årene ble funnet død på Majorstuen i Oslo mandag kveld. Et døgn senere opplyser politiet at de har siktet mannens storebror for forsettlig drap.

Majorstuen

FUNNET DØD: Det var i denne blokka på Majorstua i Oslo at politiet i Oslo mandag fant den døde mannen. Broren er nå siktet for forsettlig drap.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Mandag, klokken 21.12, mottok Oslo politidistrikt melding om funn av en død mann i en leilighet på Majorstua i Oslo.

Da politiet kom til stedet ble det ut fra omstendighetene konstatert at det trolig var snakk om et drap, opplyser politiet.

– Vi mottok melding i går om at en død person var funnet i en leilighet. Ut fra det bildet som ble dannet, på det vi nå sier er et åsted, ble det konstatert at vi sannsynligvis står overfor et drap, sier politioverbetjent Egil Kulseth til NRK.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN? TIPS NRK HER!

– Bråk fra leiligheten søndag

Overfor NRK bekrefter politiet at den siktede, som er i midten av 50-årene, var den som først meldte fra om dødsfallet. Mannens forsvarer, Gøran Møller Christiansen, sier at de to mennene var brødre. Han sier også at mannen stiller seg uforstående til siktelsen.

– Han synes det er tragisk at hans bror er død, og etter min kunnskap har de stått hverandre nær, sier Christiansen til NRK.

Han sier han nå venter på å få saksdokumentene overlevert fra politiet.

– Hva tenker han om å bli siktet etter selv å ha meldt fra om dødsfallet?

– Han meldte seg som vitne, og statusen ble endret sent i går, eller i natt. Han synes det er tungt. Han har tapt sin bror. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Christiansen.

Både avdøde og siktede er norske statsborgere. NRK.no har vært i kontakt med en av naboene til den avdøde. Hun opplyser at det skal ha vært høylydt bråk i fra den aktuelle leiligheten søndag, altså ett døgn før politiet fikk melding om at en person var funnet død.

Politiet ønsker ikke kommentere nærmere når selve drapshandlingen skal ha skjedd.

Endret fra vitne til siktet

Kulseth sier politiet har kommet til at det trolig er snakk om et drap, på bakgrunn av omstendighetene og det «de første politipatruljene som kom til stedet kunne se».

Etter at politiet rykket ut ble den eldste broren brakt inn til vitneavhør av politiet. Status på mannen ble etter hvert endret fra vitne til å være siktet for forsettlig drap. Den døde er ifølge politiet i begynnelsen av 50-årene.

Den siktede har sittet i avhør med sin forsvarer tirsdag kveld, men disse er nå avsluttet.

– Det er tidlig i etterforskningen, så vi ønsker ikke å gå ut med noe den siktede har forklart i avhør, sier Kulseth.

Ser på obduksjonsrapport i morgen

Avdøde blir obdusert i dag og en foreløpig obduksjonsrapport skal være klar allerede tirsdag, opplyser politiet.

– Vi har ikke sett på denne nå i kveld. Jeg antar at vi har den i morgen, og at vi får sammenholdt denne med de øvrige opplysningene i saken, sier Kulseth.

Han sier at årsaken til at politiet ikke varslet før nesten ett døgn etter at mannen i 50-årene ble funnet, var at de pårørende ikke var varslet. Disse har nå blitt varslet, ifølge politiet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.