NRK Meny
Normal

Mann fengslet etter ran på Skedsmokorset

En mann i 20-årene er varetektsfengslet, siktet for å ha ranet en bensinstasjon på Skedsmokorset i slutten av september. Han ble tatt av politiet på torsdag.

En ung mann ble truet med pistol og slått i hodet da en mann ranet en bensinstasjon på Skedsmokorset i natt.

Den ansatte var i ferd med å stenge bensinstasjonen da raneren kom.

Raneren er fra Nedre Romerike og han har erkjent straffeskyld for ranet.

– Han ble tatt etter teknisk og taktisk etterforsking, som gjorde at vi til slutt fikk et gjennombrudd, som endte med siktelse slik at han ble pågrepet i går, sier Guro Holm Hansen, politiadvokat i Romerike politidistrikt.

21-åringen samtykket i ettermiddag til varetektsfengsling i to uker med brev- og besøksforbud.

– Han sier han har gjort det og erkjenner straffskyld. Han har forklart seg om ranet og samtykket til fengsling slik at politiet skal få finne ut om han var alene om ranet. Til meg har han forklart at han var alene om det, sier mannens forsvarer Dag Svensson.

Raneren skadet den ansatte

Statoilstasjonen i Trondheimsveien på Skedsmokorset ble ranet klokka 23.06 seint søndag kveld 21. september. Gjerningsmannen kom inn på bensinstasjonen ved stengetid da ekspeditøren var i ferd med å låse bensinstasjonen. Politiet mente ranet var alvorlig.

– Det er et alvorlig ran. Det er et bevæpnet ran, og det ble også brukt trusler og slag. Ekspeditøren er lettere skadd, og selvfølgelig utsatt for traume, sa Roy Alkvist, innsatsleder i Romerike Politidistrikt til NRKs reporter ransnatten.

Den ansatte på bensinstasjonen er en ung mann som ble tatt med til Ahus for medisinsk tilsyn etter slagskadene han fikk i hodet.