Mann falt fem meter ned i sjakt

Brannmannskaper og politi måtte redde en 43 år gammel mann opp av fra en sjakt i Oslo sentrum. Nå ber politiet hotellet om å sikre sjakten.

Politiets beredskapstropp og Brann- og redningsetaten måtte trå til da en 43-årig mann falt ned i en fem meter dyp sjakt utenfor Hotel Royal Christiania ved Oslo S.

Politiet fikk melding om ulykken 18.26 tirsdag kveld. Mannen ble tatt hånd om av ambulanse og undersøkes nå for mulige indre skader.

Kan ha hvilt seg på kanten

Vidar Pedersen

Vidar Pedersen

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

– Det er uklart hvordan ulykken har gått til. Det ser ut som mannen og en kamerat klatret opp på en kant over fortauet for å hvile, og at han falt bakover da han våknet, sier Vidar Pedersen, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt.

Brannvesenet måtte senke en stige ned i den fem meter dype sjakten, og politiets beredskapstropp tok seg ned til mannen og hentet den skadede opp. Mannen var ved bevissthet da han ble hentet opp.

Et usikret hull

– Hendelsesforløpet tyder på at risten ikke har vært på plass der den skulle. Politiet oppretter en sak for å undersøke hvorfor risten ikke var på plass, sier Pedersen.

Politiets innsatsleder på stedet har tatt direkte kontakt med direktøren for Hotel Royal Christiania og risten skal sikres onsdag.

– Det er visst slik at narkomane pleier fjerne denne risten for å gjemme ting under den eller hente frem noe derfra, sier Pedersen.