Mann erkjenner å ha forårsaket kjærestens død

Den drapssiktede mannen i 30-årene erkjenner å ha forårsaket at kvinnen som ble funnet død i en bil i Eidsvoll tirsdag morgen døde. De to var kjærester.

Død person funnet.

FUNNET DØD: Politiet jobbet på stedet der en person er funnet død, nord for Feiring på Romerike tirsdag morgen.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Tirsdag morgen ble en kvinne funnet død i en bil langs fv. 33 i ved Feiring i Eidsvoll kommune. Politiet fikk melding om en trafikkulykke like før kl. 06.00 og rykket ut.

I bilen fant de den døde kvinnen, og kort tid etterpå ble en 38 år gammel mann siktet for drap.

– Han er svært nedbrutt, preget og lei seg. Kvinnen som nå er død var kjæresten hans, forteller mannens forsvarer, Per Ove Marthinsen.

Ifølge Martinsen, skal det ha utviklet seg et basketak etter en krangel mellom de to, mens de var på kjøretur.

– Min klient sier han forstår at det var han som forårsaket at kvinnen nå er borte. Han erkjenner de faktiske forhold, men han erkjenner ikke straffskyld for forsettlig drap, sier forsvareren.

Person funnet død

POLITIET: Det var på grunn av omstendighetene rundt den døde kvinnen er mannen ble pågrepet og siktet for drap, ifølge politiet.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Kranglet i bilen

Per Ove Marthinsen, som tirsdag kveld besøkte sin klient på sykehus, hvor han var for å få en vurdering av sin helsetilstand, understreker at den drapssiktede er svært lei seg.

– Det har ikke vært noe skytevåpen involvert. Paret parkerte bilen i veikanten mens de kranglet. Deretter ble det et basketak med en gjenstand, sier han til NRK.

– Kvinnen var asylsøker fra Iran

Det er uvisst hvor lenge de to var kjærester.

– De har kjent hverandre i noen måneder, hvis jeg husker riktig, sier advokaten.

Den avdøde kvinnen er asylsøker fra Iran og bodde på et mottak på Toten. Den drapssiktede mannen i 30-årene er norsk statsborger, men opprinnelig fra Iran.

– Han er ikke tidligere straffedømt, sier Marthinsen.

Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen.

Politiet ber vitner som har observert en sølvgrå Ford Focus stasjonsvogn ved fylkesvei 33 mellom kl. 03 og 06 i natt om å ta kontakt.

Person funnet død i bil på Romerike

STORE STYRKER: Politiet fikk melding om en trafikkulykke like før kl. 06-tiden, og rykket ut. 06.17 fant de den døde kvinnen.

Foto: Bjørn Kvaal / NTB scanpix