NRK Meny
Normal

Mann bortvist fra Ullevål sykehus

En mann ble onsdag formiddag bortvist fra Ullevål sykehus i Oslo etter utagerende oppførsel i kantina. René Karoli og sønnen ligger skadet på sykehuset etter oppgjøret i rommiljøet.

Politioppbud rundt Ullevål Sykehus

Politiet har fortsatt store styrker på Ullevål sykehus i Oslo der to personer ligger skadet etter et oppgjøret i rommiljøet mandag.

Foto: Olav Rønneberg / NRK

– Vi har bortvist en mann fra rommiljøet som ropte og skrek i kantina i forbindelse med at René Karoli og sønnen hans er lagt inn på sykehuset, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NRK.

Han opplyser at tjenestepersoner fra politiet raskt fikk kontroll over mannen.

– Han ble bortvist fra stedet umiddelbart.

Skjerpet vakthold

Det var 2. påskedag at en gruppe personer gikk inn i lokalene til Torshov Bingo, og bevæpnet med øks, sabel, kniv og skytevåpen gikk de til angrep.

Lederskikkelsen René Karoli og sønnen ligger skadet på sykehuset, etter det som omtales som et oppgjør blant rivaliserende romfamilier i Norge.

Tirsdag skjerpet politiet vaktholdet ved Ullevål sykehus i Oslo. Vaktholdet er et forebyggende tiltak for å hindre nye sammenstøt i rommiljøet.

– Jeg kan ikke gå i detalj på hvor mye folk vi har på sykehuset nå, men vaktholdet er ment å hindre ordensforstyrrelse, sier Gulbrandsen til NRK onsdag.

Oppgjøret mandag betegnes av politiet som en del av en mangeårig konflikt i rommiljøet i Oslo som nå har blusset opp igjen. Før påske var det en skyteepisode i samme miljø på Grønland. Politiet frykter at dette bare er begynnelsen, og at de to blodige oppgjørene vil bli hevnet.