NRK Meny
Normal

Løp fra voldtektsmannen

Kort tid etter at en kvinne ble forsøkt voldtatt på Grønland i Oslo, ble en kvinne antastet like ved. Politiet tror det kan være samme gjerningsmann.

En kvinne ble anstastet i Arups gate
Foto: NRK

- Kvinnen følte seg såpass truet av personen som gikk etter henne at hun slo til ham og la på sprang, mens hun skreik, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen ved sedelighetsavsnittet i Oslo Politidistrikt.

Vitnet tok kontakt med politiet etter at de andre sakene ble kjent i media.

Se tv-reportasjen om voldtektsepisodene

Rynning Aasen sier kvinnen ble antastet i Arups gate like etter voldtektsforsøket i Schweigaards gate natt til søndag. De to adressene ligger bare bare noen få minutter gangavstand fra hverandre.

Fire kvinner overfalt på få dager

Politiet understreker at det ikke er snakk om et nytt voldtektsforsøk, men de ser de to hendelsene i sammenheng:

- Kvinnen har gitt en beskrivelse av gjerningsmannen som stemmer godt overens med beskrivelsene fra kvinnen som ble forsøkt voldtatt i Schweigaards gate natt til søndag. 

 

Krimteknikere sikrer spor etter voldtekt
Foto: Erik Engen

 

På bare få dager har fire kvinner meldt fra om voldtekter, forsøk på voldtekter og overgrep i Oslo.

Ved 03-tiden natt til tirsdag ble en 34 år gammel kvinne  forsøkt voldtatt i Thorvald Meiers gate på Grünerløkka i Oslo.

I tillegg til kvinnen som ble forsøkt voldtatt i Schweigaardsgate natt til søndag, ble en annen kvinne voldtatt i Motzfeldts gate , bare en drøy time senere.

Rekke voldtekter i sommer

I fjor sommer var det en rekke voldtekter og voldtektsforsøk i Oslo. Politiet vil nå se nærmere på om det kan være noen sammenheng mellom de hendelsene og overfallene den senere tiden.

-  I sommer gikk vi ut med forskjellige vitnebeskrivelser og var sikre på at vi hadde med flere gjerningsmenn å gjøre. Men nå kommer vi til å gå gjennom disse sakene på nytt, sier Rynning Aasen.

I den videre etterforskningen vil politiet fokusere på forklaringene fra kvinnene, samt eventuelle kriminaltekniske spor.

Politiet er også interessert i å komme i kontakt med flere vitner.