NRK Meny
Normal

LO-topp: Kvalm av skattesaken

Per Østvold i Norsk Transportarbeiderforbund mener høyrepolitikere forskjellsbehandler ordføreren og taxisjåfører.

Per Østvold
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Per Østvold i Norsk Transportarbeiderforbund sammenligner Oslo-ordførerens skatteunndragelser med svindelsaken i Oslo Taxi, og mener høyresiden driver med forskjellsbehandling.

- Selvsagt skal vi slå hardt ned på slike forhold. Men de samme reglene må gjelde for kong Salomo som for Jørgen hattemaker, sier han.

Tidligerer i dag gikk RV ut og krevde likebehandlig i saker der kommunalt ansatte tas for økonomiske misligheter. De mener Oslo kommune forskjellsbehandler ledere og andre ansatte.

- Blir kvalm av politikerne

- Jeg blir kvalm av politikere som nå ser på skattesnyteriet til PerDitlev-Simonsen som en personlig tragedie, sier Per Østvold til RadioRiks ifølge frifagbevegelse.no.

Han reagerer på at høyresidens politikere kan støtte Ditlev-Simonsen, når de etter hans mening brukte en langt strengere tone overfor skattesnyterne i drosjenæringen.

- Det har ikke manglet på harde tiltak, og Frp mente de nærmest burde sendes hjem til Pakistan igjen, sier Østvold.

- Lært opp av norske kolleger

Han minner om at da Transportarbeiderforbundet for første gang tok tak i snusket i drosjenæringa på slutten av 1980-tallet, var de aller fleste sjåførene etnisk norske.

- Det er disse som har lært opp sine kolleger i dette skattesnyteriet, mener Østvold.

Arbeiderpartiets byrådslederkandidat i Oslo, Rune Gerhardsen, sier til NTB at han ikke ser noen prinsipielle forskjeller på drosjesvindelen og Per Ditlev-Simonsens skatteunndragelser.