NRK Meny
Normal

Streikeuttak tar hensyn til terrorsaken

Streikeuttaket i LO tar hensyn til terrorsaken. Ingen av Oslo-hotellene tar foreløpig ut i streik.

Lønnsoppgjør

Fellesforbundsleder Arve Bakke (t.v.) vil ikke skape problemer for de pårørende som kommer til Oslo for å følge rettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Norge kan torsdag bli rammet av en storstreik ved hotellene. Men hovedstadshotellene risikerer ikke streik hvis det blir utfallet av meklingsavslutningen onsdag kveld, skriver VG.

Årsaken er at Fellesforbundsleder Arve Bakke ikke skape problemer for de pårørende som kommer til Oslo for å følge rettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett.

Blir ikke kastet ut

– Det medfører riktighet. Hvis det blir streik i hotellsektoren fra torsdag morgen, ønsker vi å unngå at det blir fokus på at vi rammer de som er i byen fordi de ønsker å følge rettssaken mot Breivik, sier informasjonssjef Vidar Grønli i Fellesforbundet til avisen.

I de 10 ukene terrorsaken pågår i Oslo tinghus skal det være et eget pressesenter på Hotel Bristol, med plass til flere hundre journalister. I tillegg er det etablert et pårørendesenter beregnet på etterlatte og overlevende på Grand Hotel.

Men ingen av de mange hundre Utøya-ofre, presse og pårørende risikerer altså ikke å bli kastet ut av hotellrommene sine.

Grønli peker imidlertid på at hoteller i Oslo kan bli rammet i senere streikeuttak, men at de foreløpig skjermes dersom det blir en streik.

Streik i andre byer

Mens Oslo-hotellene er skjermet, er mange titalls hoteller tatt ut i streik i andre storbyer.

Blant de profilerte hotellene som er i streik er blant annet Radisson Blu-hoteller i Stavanger, Bergen og Trondheim, Strandhoteller, Clarion- og Thon-hoteller i Bergen og Britannia i Trondheim.