NRK Meny
Lime Lillestrøm
Foto: Runar Jørstad

Lime-saken

Oppsummert

Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot 13 personer i Lime-saken for blant annet organisert kriminalitet og menneskehandel. De tiltalte har også vært etterforsket for skatteunndragelse, bedrageri og skimming i nettverket rundt dagligvarekjeden.

 • Ransaka Norgesgruppens hovudkontor

  Norgesgruppens hovudkontor vart i dag ransaka av politiet, skriv VG. Ifølge politiet henta dei mykje elektronisk materiale frå serverane til Norgesgruppen. Ransakinga vart gjort i samband med Lime-saka.

 • To leiarar sikta i Lime-saka

  To leiarar i det Norgesgruppen-eigde selskapet Kjøpmannshuset er sikta for medverknad til alvorleg arbeidslivskriminalitet. Siktingane inngår i den såkalla Lime-saka. Dei to nektar for å ha gjort noko ulovleg.

 • To siktet i Lime-saken

  Politiet har siktet to ledere i Kjøpmannshuset, som er tilknyttet Norgesgruppen, for medvirkning til alvorlig arbeidslivskriminalitet. Politiet mener at de to har kjent til mye av kriminaliteten i tilknytning til butikkjeden Lime. De siktede avviser straffskyld.

 • Riksadvokaten kritisk til Lime-sak

  Riksadvokat Tor-Aksel Busch kritiserer den langdryge prosessen i Lime-saken og varsler nye regler for å begrense omfanget av store saker, skriver Rett24. Dom i rettssaken mot 13 tiltalte blir ikke klar før til sommeren.

 • Fortsatt ingen dom i Lime-saken

  11 måneder etter at Lime-rettssaken ble avsluttet, er det fortsatt ikke kommet noen dom i saken. Advokat Fridtjof Feydt sier til Dagbladet at det er en rettsskandale. 13 personer er tiltalt for blant annet organisert kriminalitet og menneskehandel.

  Lime-kjedens logo
  Foto: Kaja Figenschou
Furuholmen Lime
Elden forsvarer pågrepet i Lime-saken