Leter med hunder etter antatt druknet mann

Politiet i Arvika leter med hunder langs strendene etter den norske mannen de mener druknet i Askesjön lørdag. Samtidig venter de på bedre utstyr.

Bönnanäset Camping, Värmland

Bönnäset Camping ligger like innenfor svenskegrensa, øst for Bjørkelangen på Romerike.

Foto: Google

Politiet i Arvika opplyser at mannen fra Romerike er 53 år gammel og holdt til på Bönnäset camping like innenfor svenskegrensen i helga. Mannen hoppet fra en motorisert flåte ute på Askesjön, og han kom ikke opp igjen.

– Dykkere lette etter mannen søndag. Han ble ikke funnet. Vi gjenopptar søket mandag formiddag, sier Ronny Brattstrøm vakthavende i Värmland politidistrikt til NRK mandag morgen.

Ber om bedre utstyr

Mandag formiddag forklarer Peter Sjösten, kommissarie hos politiet i Arvika, at det er problemer både med dårlig sikt i vannet, og at de ikke vet nøyaktig hvor Romeriks-mannen badet.

– Vi har ingen eksakt plass å søke. Mannen badet sammen med 9 andre fra en flåte med utvendig motor som man kjører rundt på sjøen med, sier Peter Sjösten.

Nå venter Arvika-politiet på forsterkninger fra Stockholmspolitiet.

– Ifølge redningstjenesten er sikten i vannet en halv meter dyp. Vi har bedt kystbevakningen om utstyr for undervannsundersøkelser, og vi har bedt Stockholmspolitiet om dykkere.

Sjösten sier at de venter på en slags radar som fungerer under vann.

– Hadde vi visst posisjonen han hoppet fra hadde det vært enklere.

Mandag formiddag leter politiet etter mannen med hunder langs strendene. Politiet regner ikke med å finne mannen i live.