NRK Meny
Normal

Leteaksjon avsluttet: En mann pågrepet etter falsk nødmelding

Siden kl. 2.30 natt til onsdag har politiet på Romerike lett etter en mann som ringte nødnummeret og sa at han var skadet. Onsdag formiddag har politiet pågrepet en mann som har innrømmet å ha sendt inn falsk nødmelding.

– Vi fikk en telefon fra en person som ga uttrykk for å ikke vite hvor han var, og at han var skadd og ute av stand til å ta seg fram til folk, sier Huse til NRK.

De visste ikke hvem personen var, og fikk ikke kontakt med vedkommende igjen på mobiltelefonen det ble ringt fra.

Kl. 10.15 meldte politiet at en mann var pågrepet, og at han i avhør har erkjent å ringe inn en falsk nødmelding.

Laster Twitter-innhold

Det var Romerikes blad som først meldte at politiet hadde sperret av en gård på Kløfta, og at krimteknikere var på plass.

– Vi har sikret oss gården fordi det er et mulig sted for en mulig hendelse, sier lensmann Morten Huse i Ullensaker til NTB.

Han sa at politiet nå jobbet bredt med å få bekreftet eller avkreftet om det har skjedd noe.

Peilet mobiltelefonen

– Vi iverksatte peiling av mobiltelefonen, og den ble plassert sør for Gjerdrumsveien, og vest for Trondheimsveien i Kløfta syd-området, sier Huse til NRK.

Natt til onsdag og onsdag morgen har politiet søkt med helikopter og politihunder.

– Nå har vi søk med hjelpemannskaper fra Røde kors og Norske redningshunder i området. Men vi har så langt ikke klart å lokalisere ham, sier Huse kl. 8.40.

Ba folk om å følge med

I tillegg har politet bedt folk som bor og og oppholder seg i området om å følge med.

– Vi håper publikum kan følge med og si fra hvis de ser unaturlig opptreden fra enkeltpersoner, eller har observert noe i Kløfta-området som har vært påtakelig fra kl. 2 i natt og framover.

– Det kan være en enkeltperson eller flere, uten at vi har noen indikasjoner på det, eller konflikter der det har sett ut som noen er påført skade. Vi er veldig interessert i å få den informasjonen så fort som mulig.