NRK Meny
Normal

Lei dårlig rykte

Drosjenæringen er opprørt etter at politiet har valgt å henlegge trygdejukssakene i drosjenæringen. De er lei av sitt dårlige rykte og ønsker de skyldige dømt.

Drosjer
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

 

Direktør i Norges Taxiforbund, Wiggo Korsnes er misfornøyd med at politiet ikke har ressurser til å etterforske drosjejukssakene, og har begynt å henlegge dem. 

- Vi skulle ønske at politiet hadde ressurser til å få gjennomslag for dette og få noen dømt, slik at vi slipper å slite med dette dårlige ryktet som vi har fått etter hvert, sier Korsnes.

- Merkelig

Korsnes synes det er merkelig at en sak som denne får et slikt utfall.

-Det er rart at det skal være slik i Norge i dag, at man skal kunne gjøre ulovlige ting og slippe unna fordi man ikke har ressurser til å etterforske det.

Han håper at politiet får midler til å gjøre seg ferdig med jobben i saken slik at drosjenæringen kan få avsluttet dette kapittelet.

Ikke alene

Og Korsnes er ikke den eneste som reagerer på henleggelsene.  

Stortingsrepresentant Hans Olav Syvertsen (KrF) reagerer sterkt.

- Ja, det er utrolig skuffende. Dette har vært et av de prioriterte områdene, hvor vi har brukt masse tid og penger i alle andre etater for å avdekke grove trygdemisbrukssaker, og da kan det ikke svikte i siste ledd. Det synes jeg er helt uakseptabelt, sier Syvertsen.

Trenger mer

Syvertsen mener at justisministeren burde tenke seg om to ganger før revidert budsjett skal legges fram om få dager.

- Nå må vi sammen gi oslopolitiet litt mer penger slik at vi unngår slike saker som vi hørte om i dag. De gir en utrolig dårlig signaleffekt overfor dem som slipper å bli møtt med lovens lange arm, sier Syvertsen.

Brev til Storberget

Syvertsen har nå skrevet et brev til Storberget hvor han skriver:

”Gjennom et omfattende arbeid fra sosialkontor, trygdekontor, skatteetat og kommunerevisjon, er det avdekket et omfattende trygdemisbruk i drosjenæringen i Oslo. Nå viser det seg at flere av sakene henlegges av Oslo-politiet på grunn av "saksbehandlingskapasitet". Dette har en svært dårlig signaleffekt. Mener statsråden dette er tilfredsstillende situasjon og vil han foreta seg noe, f.eks. i revidert budsjett, slik at denne type alvorlige saker faktisk blir etterforsket og iretteført?”

 Konfrontert tidligere

Også stortingspolitikere André Oktay Dahl (H) og Elisabeth Aspaker (H) har ved flere anledninger konfrontert justisministeren med spørsmål om hvordan man skal få bukt med trygde- og skattejuks. 

Spørsmål fra Oktay Dahl 07.02.07

Spørsmål fra Oktay Dahl 17.04.07

Spørsmål fra Aspaker 17.04.07

- Man må sørge for at skatteetaten, NAV og politiet samarbeider langt bedre enn i dag, sier André Oktay Dahl. 

- Justisministeren burde ta seg bryet med å begynne å lytte til Oslopolitiet, avslutter han.