Lege siktet for giftdrap på kjæresten

OSLO (NRK): En lege i 50-årene fra Oslo er siktet for å ha drept sin 39 år gamle kjæreste med gift i desember i fjor. Mannen ble pågrepet denne uken. Politiadvokaten tror de kan bevise drapet.

Forsvarer Arild Holden i samtale med politiadvokat Andreas Strand før fengslingsmøtet.

FENGSLINGSMØTE: Forsvarer Arild Holden i samtale med politiadvokat Andreas Strand før fengslingsmøtet.

Foto: Olav Døvik / NRK

Mannen er siktet for forsettlig drap og framstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett onsdag ettermiddag.

– Han erklærer seg helt klart ikke straffskyldig. Etter hans oppfatning har han ikke gjort noe galt i det hele tatt, sier forsvarer Arild Holden til NRK.

Legen ble siktet på bakgrunn av den endelige obduksjonsrapporten, som etter det TV2 erfarer viste spor av medikamenter i kvinnens blod. Han ble pågrepet på jobb mandag morgen. Det var TV2 som først meldte om saken.

– Sannsynlig at vi klarer å bevise drapet

Politiadvokat Andreas Strand sier at de ikke hadde begjært vedkommende varetektsfengslet dersom det hadde vært en tynn sak.

– Vi skal fortsatt etterforske saken – både til gunst og ugunst for den siktede. Så det er tidlig å si noe om hvordan saken vil ende. Men vi anser per i dag som sannsynlig at saken vil ende med at vi klarer å bevise drapet, sier Strand til NRK.

Stand sier de vil be om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud. Han vil også begjære lukkede dører.

– Motiver er hovedtema for etterforskningen

Politiadvokaten sier at dødsfallet ble ansett som mistenkelig allerede på dødsdagen, men at siktelsen har tatt tid fordi politiet har etterforsket forskjellige aspekter ved saken inntil nylig.

– Etter hvert fant politiet – basert obduksjonsrapporten og resultatene fra øvrig etterforskning – at det var riktig å sikte mannen for drap, sier Strand.

Han ønsker ikke å uttale seg om legemiddelet som ble brukt eller måten drapet skjedde på. Til spørsmålet om hva som er motivet for drapet, svarer han:

– Motiver kommer jeg ikke til å uttale meg om i dag. Det er hovedtema for politiets etterforskning i saken.

– Forferdelig nedtrykt

Forsvarer Holden sier legen har forklart seg rundt hendelsesforløpet, men sier til NRK at han ikke kan gå inn på det overfor pressen.

– Min klient er forferdelig nedtrykt og ser frem til å møte en dommer, og forhåpentlig få satt en stopper for dette, sier Holden, som varsler en rekke innsigelser mot politiets arbeid.

At legen ble pågrepet ni måneder etter dødsfallet, er noe av det Holden vil ta opp i retten.