NRK Meny
Normal

Lårhalsbrudd og sangria

Nå kan flere eldre fra Oslo ta rehabiliteringsoppholdet i varmere strøk. Byrådet har inngått kontrakter med to privatdrevne sykehjem i Spania.

Sol og strand
Foto: Lier, Gunnar / SCANPIX

Dette sikrer eldre i Oslo kommune 100 nye sykehjemsplasser.

I september utvides det frie sykehjemsvalget til også å gjelde sykehjem i Spania. I første omgang gjelder dette dem som skal på korttid og rehabilitering.

Betaler flybilletten

- Vi er veldig glade for å kunne gi de eldre denne muligheten. Vi vet opphold i Spania har en svært gunstig effekt både for trivsel og helse, sier byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug.

Oslo kommune bygger også sitt eget sykehjem i Spania. Det vil stå ferdig i 2008. Totalt kan Oslo nå kjøpe inn 100 plasser, og kommunen betaler per plass de bruker.

De som vil reise betaler kun for sin egen flybillett som i gjennomsnitt koster rundt 2.000-3.000 kroner tur-retur til Alicante.

Kan ta med pårørende

Da vil det også være med personell som følger dem på flyet. Det er mulighet for å bli værende i tre eller seks uker. Det er også lagt opp til muligheter for å ta med pårørende.

- Dette blir et viktig supplement til alle andre tilbud i Oslo. I tillegg til disse 100 plassene, vil vi i 2008 ha ferdig 552 flere sykehjemsplasser og over 300 Omsorg+ plasser, sier Listhaug.

- Da vil Oslo ha en meget god heldøgns pleie- og omsorgskapasitet.