Langemyhr varetektsfengles til juli

Den bedragerisiktede byggmester Harald Langemyhr blir varetektsfengslet fram til 18. juli.

Harald A. Langemyhr

Bedragerisiktede byggmester Harald Langemyhr.

Foto: Anne Charlotte Schjøll / SCANPIX

Det bestemte Oslo tingrett fredag.

Retten begrunner den fortsatte fengslingen med at Langemyhr er siktet for grovt bedrageri, og at straffen for dette kan bli mer enn seks måneders fengsel.

Dermed varetektsfengsles Langemyhr, med fortsatt brev- og besøksforbud, fram til 18. juli 2008.

- Uakseptabelt å sitte så lenge

Politiet ønsker at byggmesteren fortsatt skal holdes fengslet fordi de ønsker rettslig avhør av seks polske arbeidere før han slipper fri, skriver Aftenposten.

Politiet har sett for seg at de vil få gjennomført disse avhørene i løpet av tre uker, men nå har retten sagt at det ikke kan gjøres før 25. august og utover.

- Det er helt uakseptabelt å sitte så lenge i varetekt, så det blir spennende å se hva politiet gjør nå, sier Langemyhrs forsvarer Petar Sekulic til Aftenposten

Fengslingen utløper fredag

Langemyhrs polske arbeidsleder har så langt vært varetektsfengslet i fire uker. Også ham ønsker politiet å holde i varetekt tre uker til.

Første gang Langemyhr ble fremstilt for varetektsfengsling, ba politiet om fire uker. Da gikk dommeren med på to uker. Etter fristen gikk Langemyhr med på frivillig fengsling i ytterligere en drøy uke, og det er denne fengslingen som nå utløper.

Les også:

Langemyhr godtar fengsel

Nok en anmeldelse av Langemyhr