NRK Meny
Normal

Lange køer etter problemer i Tåsentunnelen

Det er store problemer i trafikken i Oslo etter at en bom ikke ville opp i Tåsentunnelen.

kø på ring 3

KØ, KØ OG MER KØ: Dette synet møtte mange av dem som var på vei til jobb i Oslo onsdag morgen. etter at Statens vegvesen ikke fikk opp en bom i Tåsentunnelen ble det massive køer i hele byen.

Foto: Olav Juven / NRK

Det var like før klokken 06.00 at politiet fikk melding om at Statens vegvesen ikke fikk opp bommen som stod fast vestgående i Tåsentunnelen.

– Vi hadde stengt hele tunnelen i natt på grunn av vedlikehold, og da vi skulle åpne klokken seks så fikk vi ikke opp bommen, sier Mari Orrestad som er trafikkoperatør i Statens vegvesen.

Det har skapt store problemer i morgenrushet, og like etter klokken 07.30 startet køen ved Bryn, og det tok 70 minutter ekstra å kjøre fra Ryen til Tåsen.

– Vi sendte ned en vaktbil som prøvde å åpne bommene manuelt, men det gikk ikke, sier Orrestad.

Laster Twitter-innhold

Åpnet etter to timer

Like før klokken 08.30 kom meldingen om at tunnelen var åpnet, og at de hadde fått opp bommen. Men køene er langt fra over.

De store køene har satt sinnet i kok hos bilistene, og mange har lut på hvorfor man ikke kunne tvinge bommen opp.

– Nei det går ikke. Det kan bli en veldig farlig situasjon hvis vi tvinger den opp og ikke får den ned igjen hvis det er krise, forteller trafikkoperatøren.

Hun beklager på det sterkeste overfor bilister som brukte store deler av morgenen i kø.

– Vi må bare beklage, men dette er ikke noe vi ønsker. Alt vi kan gjøre er å stå på spreng når noe slikt skjer, sier hun til NRK.

Flere meldte om lange reiseveier fra flere strekninger i området. Det stod blant annet sammenhengende fra Klemetsrud til Tåsen, og det var full stans fra Alnabru og innover mot sentrum på E6 sørfra. Køene på riksvei 4 stod tilbake til Linderud.

Etter at morgenrushet var over ble det igjen stengt i Tåsentunnelen. Denne gangen fordi Statens vegvesen skulle teste bommene. Tunnelen var stengt i en halvtime fra 11.15 til 11.45.

Tåsentunnelen stengt

STENGT: Statens vegvesen måtte igjen stengte tunnelen på Tåsen for å teste om bommene fungerte fra 11:15 til 11.45. Også da ble det kø i området.

Foto: Øzgur Tufan / NRK