NRK Meny
Normal

Lager strand av tunnel

Kadettangen kan utvides med 17 mål utover i sjøen, noe som tilsvarer størrelsen til to fotballbaner med mer badeplass. Men stranden vil bli stengt i to år.

Kadettangen

Strandområdet Kadettangen – der det i dag er vanskelig å finne plass til håndkle og parasoll skal utvides kraftig.

Foto: Dag Aasdalen / NRK

Sola steiker og i sjøen utenfor Kadettangen formelig koker det. Hundrevis av badegjester trenger seg sammen på Bærums mest populære strand ved Sandvika.

En oppfinnsom plan

Nå planlegger kommunen et storstilt utvidelsesprosjekt, en oppfinnsom plan, med hjelp av Statens Vegvesen.

– Kort fortalt så handler det om å lage et større landareal på Kadettangen ved hjelp av tunnelmassene til nye E16 som Statens Vegvesen starter å bygge ved årsskiftet, sier Ellef Ruud, spesialrådgiver i Bærum kommune.

Bærum og Statens Vegvesen ble enig i sommer om en avtale som legger grunnlaget for at Kadettangen kan utvides med 17 mål utover i sjøen. Det tilsvarer størrelsen til to fotballbaner. Avtalen skal legges fram for politikerne i formannskapet 20. august.

Avtalen om steinlevering vil gi kommunen grunnlaget for å utvide strandområdene, mens Statens vegvesen slipper å kjøre steinen til deponi langt unna. Vegvesenet skal ta ut bortimot en halv million kubikkmeter steinmasser i forbindelse med vegprosjektet.

Vivian Svenkerud med sønn

Vivian Svenkerud med sønn.

Foto: Dag Aasdalen / NRK

– Å kunne da levere den steinen så lokalt som det her er snakk om, det er en stor fordel for oss, sier Tom Heldal Larsen, byggeleder for E16 ved Sandvika.

– Vil til og med betale for det

Etter det Østlandssendingen forstår vil Bærum få 20 millioner kroner for å ta i mot overskuddsmassene som skal bli til nye områder.

– For å redusere kjøreavstander og utslipp fra masse lastebiler, så er det om å gjøre å få kjøreavstanden kortest mulig. Noe kortere enn ned til Kadettangen er ikke mulig å finne, og de vil til og med betale oss en fyllplassavgift for å bli kvitt steinmassene sine, sier Ellef Ruud i kommunen.

For de badende på stranda høres dette ut som en svært god ide.

– Det er jo tydelig at det er behov for et større område, når vi ser at det er så mange mennesker som er her i dag. Så det syns jeg er helt topp, sier Vivian Svenkerud.

Det lille skåret i gleden er at den populære badestranda må holde stengt mens arbeidene pågår.

– Hvis alt går etter planen så blir det stengt nå til høsten, så blir det det fyllplass der i hvert fall to år. Vi håper vi kan åpne stranden igjen i 2018, sier Ellef Ruud.

 Marie Nordsveen, Kadettangen

– Det er hyggelig her for barn og voksne, men det er veldig liten plass, sier Marie Nordsveen - som har kjørt fra Rødtvet i Oslo og til nabokommunen i vest for å nyte sommerdagen ved sjøen. Rundt henne og sønnen - er det hundrevis av andre som som også vil kjøle seg ned.

Foto: Dag Aasdalen / NRK
Dokø på Kadettangen

Ved toalettbygget er det lang kø og på parkeringsplassen sirkler bilene rundt etter parkeingplass.

Foto: Dag Aasdalen / NRK