NRK Meny
Normal

Lager én skje om dagen

Man er nødt til å tøye grensene for hvordan en skje kan se ut, når man skal lage én ny hver dag.

365 treskjeer er målet til Stian Korntved Ruud, som er utdannet designer på Høyskolen i Akershus. Her ser vi han i aksjon på Gave- og interiørmessen på Lillestrøm. Han flyttet hele verkstedet sitt dit for å vise fram prosjektet han startet for 10 måneder siden.

– Målet med dette er å bli en god venn med treverk og se hvordan vi kan samarbeide videre, sier Stian Korntved Ruud.

Det skal bli bok og utstilling av de 365 skjeene. Prosjektet har han kalt «Daily Spoon» og det har gått sin seiersgang på design- og kunstblogger over hele verden.

Hver dag legger han også ut ett bilde av en ny skje på Instagram.

Tøyer grensene

– Nå har ikke jeg hatt så mye kontakt med skje-verdenen før jeg begynte med skje-prosjektet. Det er naturlig at man blir lei av de formene man har gjort, og så prøver man å tøye grensene.

Når han er ferdig med skjeprosjektet i mars er det egentlig bare å fortsette. Han har nemlig fått en bestilling på bestikk for et eksklusivt, nederlandsk restaurantkonsept.

– Jeg skal gjøre en serie på 60 spiseredskaper i samarbeid med noen som skal lage service av sten.

– Det er hyggelig at noen blir fascinert av det i alle fall. Jeg har fått en del oppmerksomhet i Asia, så jeg tenkte jeg skulle gjøre en utstilling der borte også.

Stian Korntved Ruud, som er utdannet designer på Høyskolen i Akershus. han skal lage en ny skje hver dag i ett år.