Normal

Fant overgrepsbilder av barn hos lærer

Politiet i Follo fant overgrepsbilder av barn hjemme hos lærer anmeldt for blotting.

Ski politistasjon

Politiet opplyser at de har funnet både papir- og digitale overgrepsbilder av barn hjemme hos læreren.

Foto: Arezo Naghavian/NRK

Politiet rykket onsdag ut til en 55 år gammel lærer i Oppegård som var anmeldt for blotting, men fant mer graverende lovbrudd i mannens bolig.

– Ved pågripelsen gjorde politiet beslag av en del materiale som viste seg å være overgrepsbilder av barn, slik at siktelsen vil nå få en dreining til et mer alvorlig forhold som da gjelder disse overgrepsbildene, sier Tor Anders Persen politiadvokat i Follo politidistrikt.

– Det er en del

Pågripelsen skjedde etter mannen ble anmeldt for blotting.

– Politiet har i forkant av pågripelsen mottatt en anmeldelse som gikk ut på at personen som er siktet skal ha blottet seg for noen barn. Han var på egen eiendom, men med utsyn til offentlig sted hvor barn har befunnet seg, sier Persen.

Hvor stort beslaget er, har ikke politiet oversikt over forløpig. Det skal være snakk om både papirbilder og digitale bilder.

– Eksakt mengde overgrepsbilder har vi ikke oversikt over nå, men at det er en del, det er helt på det rene, sier Persen.

Erkjenner besittelsen

Det er ikke første gang mannen har vært i politiets søkelys.

– Mannen har etter hva jeg erfarer tidligere blitt anmeldt for blotting i Oslo. Den saken ble henlagt grunnet bevisets stilling, sier Persen.

Den siktede læreren har bare delvis innrømmet forholdene.

– Når det gjelder blottesiktelsen har han ikke erkjent straffeskyld for det, men han erkjenner besittelsen av overgrepsbildene og har samarbeidet med politiet på det området, sier Persen, som forteller at politiet tar denne saken svært alvorlig.

– Vi ser svært alvorlig på dette. Det er klart at når saken gikk fra å være en blottersak til en sak som involvere overgrepsbilder av barn så fikk saken en dramatisk vending for vår del.

Vil undersøke beslaget

Persen vil forløpig ikke spekulere i om den siktede har vært involvert i overgrepene som er avbildet.

– Det er det alt for tidlig å si noe om. Politiet skal bruke tiden fremover til å gå gjennom beslaget for å se hvor disse bildene stammer fra og i hvilken setting de er tatt og vi kommer til å ha en bred tilnærming til materialet.

Foreløpig vil ikke politiet knytte denne saken opp mot andre lignende tilfeller.

– Det har vi ikke på nåværende tidspunkt. Men politiet er vel kjent med at overgrepsbilder sirkulerer i lukkede nettverk, så det er noe vi vil se nærmere på.