NRK Meny
Normal

Lærer å improvisere på kulturleir

Hvordan få åtte ungdommer til å snakke med samme stemme?

Follo Folkehøgskole

Teatersport og improvisasjon kan være vanskelig, men det er mest gøy, synes ungdommen på kulturleir på Follo Folkehøgskole. Her varmer de opp i gymsalen.

Foto: Lise Marit Kalstad, NRK

Instruktør Simen Hovd stiller seg opp foran en liten gruppe ungdommer. Han stiller de et spørsmål:

– Hva heter du?

– Jeg heter Aeå...aaa...Arne!

Poenget er å tyde hva de andre rundt deg sier. Alle åtte skal svare med én stemme. Det er ganske komplisert noen ganger - men mest gøy.

– Jeg har lært mye nytt. Noe kunne jeg fra før også. Jeg har lyst til å bli skuespiller en gang i fremtiden, forteller Karen Diaz de Valdés.

Nærmere 80 ungdommer deltar på Ungdommens Kulturleir på Follo Folkehøgskole denne uka. Åtte av disse lærer mer om teatersport og improvisasjon, og de er samlet i gymsalen. Onsdag morgen varmer de opp - både kroppen og stemmen må være klar til å øve. Simen Hovd har selv vært deltaker på leiren, og nå er han instruktør.

– Da jeg var 15, 16, og 17 år hadde jeg tre år her som kursdeltaker. Det er gøy å komme tilbake, og være "på den andre siden", som instruktør, sier Hovd.

– Noe er vanskelig, noe er enkelt. Det er litt både og med teatersport, sier en av ungdommene.

Selve kulturleiren startet mandag 1. august, men allerede dagen før begynte lokalene til Follo Folkehøgskole å fylles opp av barn og unge fra 18 kommuner i Akershus.

Leiren blir arrangert for 16. gang, og ungdommene kan blant annet lære seg å bli tegneserietegnere eller delta på musikalkurs.