Normal

Kvinnens familie er i sjokk etter politiskytingen

ULLEVÅL SYKEHUS (NRK): Familien til kvinnen som ble skutt av en politimann i Oslo er rystet over hendelen. De har ennå ikke fått snakket med henne.

Kvinne skutt på Grønland i Oslo. Politiet og vitner på stedet.

POLITIET SKJØT KVINNE: Ifølge politiet skal kvinnen i 30-årene ha prøvd å hogge mot et barn med kniv i et portrom da politiet skjøt henne.

Foto: Kjetil Grude Flekkøy / NRK

Familien til kvinnen som nå er siktet for drapsforsøk mot et barn på Grønland i Oslo er opprørt over det som har skjedd. Flere av deres venner var vitne til hendelsen, og de mener det er feil at politiet brukte pistol mot kvinnen.

Nå ønsker de svar på hva som har skjedd og en grundig etterforskning.

– Vi blir nektet å treffe henne så vi har ikke snakket med henne ennå. Først skal forsvareren hennes inn og så skal politiet snakke med henne, sier fetteren til kvinnen, Abdikhader Ahmed Omar.

Han er på sykehuset sammen med flere familiemedlemmer og venter på å få treffe henne.

Kvinne skutt av politiet

FÅR IKKE TREFFE HENNE: Familien til kvinnen som ble skutt av politiet krever av hendelsen etterforskes grundig. De er opprørt over hendelsen og får ikke snakke med kvinnen.

Foto: Fouad Acharki / NRK

Uenig i at hun truet barnet

Kvinnen ble skutt i magen etter at hun ifølge politiet skal ha vært i ferd med å hugge med kniv mot et barn. Øyevitner som var på stedet mener kvinnen verken truet politiet eller barnet.

– En politikvinne ba henne legge ned kniven. Så skjøt en politimann, som stod lenger unna, kvinnen i magen. Politiet kunne lett tatt kniven fra henne. Det var feil å skyte henne, sier Abdikarin Idow Ali til NRK.

Abdikarin Idow Ali var øyenvitne til hendelsen

RASENDE: Øyenvitnet Abdikarin Idow Ali peker på innsiden av porten på Grønland der en kvinne i 30-årene ble skutt av politiet fredag kveld. Ali er rasende over politiets håndtering av situasjonen, og mener det var feil av politiet å skyte henne.

Foto: Svein Ommundsen / NRK

Det er ikke hennes eget barn som var involvert i episoden. Kvinnens mann og barn er nå på vei til Oslo fra Sverige.

Flere familiemedlemmer er også på vei fra London for å støtte kvinnen som har ligget i kunstig koma på Ullevål sykehus. Hun skal nå være våken og klar for å snakke med forsvareren sin.

– Det er for tidlig å si noe om siktelsen ennå. Det eneste jeg kan si er at helsesituasjonen hennes nå er stabil, sier Kjell T. Dahl som forsvarer kvinnen.

Siktet for drapsforsøk

– Vi siktet kvinnen for drapsforsøk på bakgrunn av de opplysningene som forelå i går ettermiddag, sier politiadvokat ved Follo politidistrikt, sier Lars Reinholdt-Østbye i dag.

Follo politidistrikt har overtatt etterforskningen. De har ennå ikke avhørt kvinnen.

– Utover dagen og videre i helgen så jobber vi med å ta vitneavhør og kartlegge hvem som er sentrale vitner i saken. For øvrig arbeider vi med å innhente rapporter for å få en oversikt over hendelsesforløpet, sier Reinholdt-Østbye.

Både familiemedlemmene og flere øyenvitner mener det er feil at politiet skjøt kvinnen.

– Vi ønsker bare at det går bra med henne. Dette må etterforskes grundig, sier fetteren til NRK.