NRK Meny
Normal

Kvinne skutt i hodet i Oslo

Tilstanden er kritisk for en kvinne som ble skutt i hodet i Oslo søndag kveld. Politiet er svært interesserte i å komme i kontakt med et vitne som skal ha løpt fra stedet.

Person skutt på Høybråten

Innsatsleder Tore Barstad sier at politiet ønsker å snakke med en mann som stakk fra stedet. Han har status som vitne i saken.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– En mann i 20-åra er pågrepet og siktet for drapsforsøk, bekrefter Svein Ole Grunvåg ved Krimvakta i Oslo til NRK sent søndag kveld.

Skytingen skal ha skjedd i sokkeletasjen i en bolig i et rolig villastrøk på Høybråten, på grensa til Lørenskog. Politiet bekrefter at de har beslaglagt en pistol på stedet.

Verken mistenkte eller pårørende er bostedsregistrert på adressen.

– Vi fikk beskjed via AMK klokka 21.13, og dro umiddelbart avsted med store styrker. Der pågrep vi en person og beslagla en pistol som vi mener er benyttet til handlingen, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt.

– Ta kontakt så raskt som mulig

Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med en mann som stakk av fra åstedet før politiet ankom. Mannen har status som vitne.

– Vi har ikke kommet i kontakt med det vitnet, og er fortsatt interessert i at vedkommende melder seg for politiet, så raskt som mulig, sier Bernt Toverud, vaktleder ved Krimvakta i Oslo politidistrik mandag morgen.

Ovenfor NRK.no understreker Toverud at politiet mener det er svært viktig å komme i kontakt med den navngitte mannen i 20-årene, som skal ha vært i leiligheten rett før skytingen skjedde.

Artikkelen fortsetter.

Krimtekniker jobber på stedet

Politiets jobbet på stedet natt til mandag.

Foto: Ellen Viseth / NRK

Kritisk skadd

Tre andre vitner som befant seg i huset er tatt med inn til avhør hos politiet. Politiet er nå i gang med tekniske undersøkelser på stedet.

Politiet ønsker foreløpig ikke si noe om hva som var bakgrunnen for skytingen.

– Det er for tidlig. Vi samler sammen alle brikker, og vil til slutt sette dette sammen slik at vi får en helhet i etterforskningen, sier Toverud.

Politiet ønsker ikke å si om det var noen relasjon mellom den mistenkte og fornærmede, eller om de to er kjenninger av politiet. Operasjonslederen ønsker heller ikke å si noe om det var ett eller flere skudd som ble avfyrt.

Den alvorlig skadde kvinnen, som er født i 1991, ble kjørt til Ullevål sykehus umiddelbart, og får behandling der. Toverud ved Krimvakta opplyser til NRK.no mandag morgen at tilstanden til kvinnen er kritisk.

Nabo: – Et sjokk

Syed Arshad Shah har bodd i samme gate som åstedet i fem-seks år. Han er bekymret etter å ha hørt om skytinga i nabolaget.

– Dette er et stille og rolig område. Jeg er fullstendig i sjokk over at noe slikt har skjedd her, sier han til NRK.

Politiet opplyser at saken vil bli etterforsket grundig.

– Nå videre har vi undersøkt åstedet med kriminalteknikere i løpet av natten. Vi ønsker også at andre som kan ha kjennskap til dette, tar kontakt med politiet, sier Toverud ved Krimvakta mandag morgen.

Det er ventet at det vil bli holdt en pressekonferanse om skytingen i løpet av dagen.