NRK Meny
Normal

— Vi er sikre på at vi har rett mann

En kvinne er funnet død i en frittliggende bolig på Fjellhamar. Sønnen er pågrepet, siktet for forsettlig drap. Hvordan han stiller seg til siktelsen er så langt ukjent.

En sønn i 40-årene er siktet for drapet på sin mor. Kvinnen ble funnet drept i boligen tidlig tirsdag morgen.

Politiets pressekonferanse

Romerike politidistrikt avholdt pressekonferanse tirsdag formiddag.

Foto: Fredrik Buer / NRK

– Vi gjennomfører nå avhør av aktuelle vitner og en utspørring av naboer. Avdøde blir obdusert i dag, sa politiadvokat Jon Letnes under politiets pressekonferanse tirsdag formiddag.

Politiet beskriver pågripelsen som udramatisk. Sønnen skal trolig ha vært på besøk på adressen da drapet skjedde. Så langt er det ukjent om siktede erkjenner straffskyld eller ikke.

– Vi sitter med opplysninger som gjør at vi er sikre på at vi sikter rett mann, sa Letnes om siktelsen under pressekonferansen.

Siktede er foreløpig ikke avhørt. Han fremstilles for varetektsfengsling onsdag ettermiddag.

Hørte bråk

Naboer varslet ved 05.40 tirsdag morgen politiet. Da politiet kom frem til boligen fant de en kvinne som var tydelig utsatt for vold.

Jon Letnes

Jon Letnes, politiadvokat.

Foto: Nadir Alam / NRK

– Det kom melding om bråk hos en nabo. Vi finner mor, far og sønn, hvorav mor er drept. Sønnen er siktet for forsettlig drap, sier Letnes.

At sønnen er siktet for forsettlig drap innebærer at politiet mener han drepte moren sin med vilje.

– Det er funn politiet gjorde på stedet da vi kom som er bakgrunnen for at vi sikter ham for forsettlig drap, sier Jon Letnes, politiadvokat.

Sønnen er registrert hos politiet fra før

Den drepte kvinnen er i midten av 60-årene. Sønnen er i begynnelsen av 40-årene. Faren var til stede i leiligheten da drapet skjedde. Han var gift med den drepte kvinnen. Han er nå tatt hånd om av helsepersonell.

– Siktede er registrert med noen forhold hos politiet, men ingen alvorlige forhold, altså ingen nær kjenning av politiet, sier Jon Letnes.

Politiet vil ikke si noe om den antatte gjerningsmannen har brukt noen form for våpen.

Politiets kriminaltekniker har begynt arbeidet sitt i huset, og politiet vil etter hvert foreta rundspørringer i nabolaget på Fjellhamar.

Naboer ringte politiet.
Politiadvokat Jon Letnes.