NRK Meny
Normal

Kvinne erkjenner å ha drept ektemannen

Kvinnen som fredag ble pågrepet for drap på en mann på Mortensrud i Oslo erkjenner å stå bak drapet. Ifølge politiet var de to ektefeller. De hadde ett barn sammen som nå er tatt hånd om av barnevernet.

Politi utenfor Senter syd på Mortensrud

ETTERFORSKER DRAP: Politiet aksjonerte fredag mot en leilighet på Mortensrud i Oslo. Der fant de en død mann. En kvinne innrømmer lørdag å stå bak drapet.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Grete Lien Metlid

ETTERFORSKER: Seksjonsleder i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid, forteller at kvinnen har erkjent å ha drept ektemannen sin.

Foto: Oyvind Bye Skille / NRK

Kvinnen som fredag ble siktet for drap på en mann på Mortensrud syd-øst i Oslo har sittet i politiavhør i flere timer. I avhørene har hun forklart at hun står bak drapet.

– Kvinnen har forklart at den avdøde mannen var hennes ektefelle, at de bodde sammen og at det var hun som drepte han, sier seksjonsleder i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid til NRK.

Kvinnens forsvarer bekrefter opplysningene.

– Hun erkjenner de faktiske forhold. Utover det vil jeg ikke gå nærmere inn på detaljer i hennes forklaring, sier kvinnens forsvarer Petar Sekulic til NRK.

Avhør nummer to ble avsluttet ved 15-tiden lørdag ettermiddag, etter å ha vart i fire og en halv time.

Hadde barn sammen

Den avdøde mannen ble 28 år, og er opprinnelig fra Kosovo. Kvinnen er i starten av 30-årene, norsk statsborger og også hun opprinnelig fra Kosovo. De to hadde ett barn sammen, som nå er tatt hånd om av barnevernet.

– Barnet skal ifølge kvinnens forklaring ikke ha vært tilstede da drapet skjedde. Det var bare hun og mannen i leiligheten da drapet fant sted, sier Metlid og legger til at det er lite trolig at flere blir siktet i saken.

Ifølge politiet er kvinnen ikke tidligere straffet. Politiet vil ikke gå nærmere inn på hva som var motivet for drapet.

– Kvinnen har forklart seg om dette, men vi kan ikke si noe mer om motivet av hensyn til etterforskningen. Vi skal ettergå opplysningene hun har gitt, og derfor må vi vente med å gå ut med dette, sier Metlid.

Hun vil heller ikke si noe om når og hvordan mannen ble drept.

– Samarbeider med politiet

Krimteknikere inne i leiligheten på Mortensrud

LETER ETTER SPOR: Krimteknikere var på plass i leiligheten der mannen ble funnet død fredag. Lørdag fortsatte de med krimtekniske undersøkelser.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

– Hun har samarbeidet og svart på alle spørsmålene politiet har hatt. Hun stiller til flere avhør dersom politiet skulle ønske det, sier forsvareren.

Siktede blir fremstilt for varetektsfengsling mandag.

– Hun har allerede samtykket til fengsling, så det spørsmålet er nok allerede avklart. Vi har ikke tatt stilling til om hun erkjenner straffskyld ennå. Det har ikke vært et tema foreløpig.

Sterkt preget

Kvinnen ringte selv politiet fredag, og varslet om at noe kriminelt hadde skjedd i en leilighet på Mortensrud. Da politiet tok seg inn i leiligheten fant de en død mann. Kvinnen ble kort tid etter pågrepet på en annen adresse i Oslo.

Heller ikke forsvareren vil fortelle hva som var motivet for drapet.

– Det er opplysninger som omhandler detaljer fra avhøret, og det vil jeg ikke gå ut med ennå, sier Sekulic.

Ifølge forsvareren er kvinnen langt nede.

– Hun har det ikke greit. Hun er sterkt preget av det som har skjedd og er sliten.

Laster kart, vennligst vent...