Politi utenfor en bolig på Strømmen
Foto: Anders Fehn / NRK

Kvinne drept med kniv på Strømmen

Oppsummert

En kvinne i 30-årene ble funnet død utenfor en bolig på Strømmen i Akershus 1. april 2019. Hennes eksmann er siktet for drapet og har erkjent straffskyld. Han er tidliegre dømt for vold og kvinnen hadde voldsalarm.

 • – Mener drap kunne vært avverget

  Krisesentersekretariatet er kritisk til at politiet ikke foretok en trusselvurdering før en kvinne ble drept på Strømmen i Akershus i april, melder NTB. Hun var i kontakt med politiet flere ganger i forkant av drapet og var utstyrt med voldsalarm.

 • Politiet innrømmer svikt i drapssak

  En kvinne som ble drept på Strømmen i Akershus i april i år var i kontakt med politiet flere ganger før drapet skjedde. I flere av tilfellene var den nå siktede eksmannen involvert. Øst politidistrikt sier til TV2 at de burde ha gjort mer i forkant.

 • Etterforskes som mulig æresdrap

  Politiet har flere teorier om motivet for drapet på en kvinne på Strømmen i Akershus. Én av dem er at det dreier seg om æresdrap. Kvinnen ble funnet med stikkskader utenfor sin egen bolig. Eksmannen er varetektsfengslet og har erkjent drapet.

 • Fire ukers varetektsfengsel

  Mannen som er siktet for å ha drept ekskona på Strømmen med kniv i går, har samtykket til varetektsfengsling. Det opplyser politiet til NRK. Kvinnen fikk voldsalarm etter en hendelse i oktober i fjor, der flere personer var involvert.