Kvinne døde etter vold i mai, mann siktet for drap

En kvinne som ble utsatt for grov vold i mai døde forrige uke. En mann er siktet for drap.

Kvinnen ble funnet hardt skadd i leiligheten sin.

Kvinnen ble funnet hardt skadd i leiligheten sin i Platous gate på Grønland i Oslo.

Kvinnen ble 48 år. Mannen er i begynnelsen av 20-årene og de to var bekjente. Han bodde midlertidig i hennes leilighet på Grønland i Oslo.

– Hun har vært i koma etter hendelsen og har ikke vært bevisst siden. Hun døde som følge av volden hun ble utsatt for natt til 7. mai, sier politiadvokat Sturla Henriksbø.

Drapssiktet mann på sykehus

Siktelsen mot mannen er endret fra drapsforsøk til drap, og mannen ble informert om dette av forsvareren sin i kveld. Den siktede har ikke erkjent straffskyld.

Sturla Henriksbø

Sturla Henriksbø, politiadvokat.

Foto: Øzgur Tufan / NRK

Han har sittet i varetekt siden pågripelsen. Den siste tiden har han vært innlagt på psykiatrisk sykehus. Retten har oppnevnt sakskyndige som skal vurdere den siktedes mannens tilregnelighet.

– Han har ikke vedkjent seg å ha brukt noe vold. Derfor vil vi ikke gå ut med detaljer om skadene kvinnen hadde, sier politiadvokat Sturla Henriksbø.

Politiets etterforsking i saken nærmer seg slutten.

– Han er lei seg

Mannens forsvarer, Knut Brindem, sier at den siktede helst vil fortsette varetekten sin i fengsel, ikke på sykehus.

Mannen er innlagt under tvang. Det er sykehuset som har vurdert at han trenger innleggelse, og innleggelsen har vært vurdert av kontrollkommisjonen etter mannens ønske. Nå skal den også vurderes av retten, opplyser den siktedes forsvarer.

– Tilstanden hans er bra, vil jeg si. Etter forholdene bra. Han fremstår bra, og han er ikke enig i at han skal være på psykiatrisk sykehus.

– Han er lei seg for at kvinnen er død, uavhengig av siktelsen. Hun var en bekjent av ham, og han hadde bodd hos henne en periode.