Angrepet med kniv

En kvinne i 30-årene ble mandag morgen forsøkt overfalt i et garasjeanlegg på Sagene.

Kvinne overfalt i garasjeanlegg på Sagene
Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Kvinnen var på vei til jobb da hun ble angrepet med kniv i et garasjeanlegg i Ivan Bjørndalsgate på Sagene i Oslo like før klokken seks mandag morgen.

Kvinnen klarte å slå seg løs og kom seg unna.

- Etter det vi har fått beskjed om skal hun ha blitt lettere skadd, hun fikk risp i en hånd og i munnviken, sier operasjonsleder Andre Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB. 

Kvinne overfalt i garasjeanlegg på Sagene
Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

  

Gjerningsmannen skal ifølge politiet være av afrikansk opprinnelse. Han skal være mellom 180-185 centimeter høy og ha på seg en svart jakke med en hvit hettegenser under.

- Ubehagelig og urovekkende 

Tine Wisnes
Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Tina Wisnes bor i nærheten av der overfallet skjedde, og er skremt av episoden.

- Det er ganske ubehagelig og veldig urovekkende. Jeg har egentlig følt meg ganske trygg her. Det er et ganske godt låst garasjeanlegg med videoovervåking, så det er ganske ekkelt, sier Wisnes.

- Alle overfallene den siste tiden skremmer meg. Jeg skal gjøre så godt jeg kan og ikke gå alene, og alltid ha med meg mobilen, sier Wisnes.

Det er ikke kjent om politiet setter hendelsen i sammenheng med andre overfall og forsøk på voldtekter i Oslo den siste tiden.

- Det er det umulig å si noe om. Men det er helt klart veldig interessant å finne ut om det er en sammenheng mellom disse sakene, sier vaktleder Lennart Kyrdalen ved Krimvakta i Oslo politidistrikt.

Politiet har laget fantombilder av to personer som de mener står bak tre voldtektsforsøk i Oslo forrige helg, uten at de har blitt satt i sammenheng med denne saken.

Etterlyst etter flere voldtektsforsøk i Oslo
Foto: Fantomtegninger: Politiet i Oslo