Normal

Kunder lurt av Get

Trenger du denne boksen, eller trenger du den ikke? Det er full forvirring rundt det nye digitale bakkenettet, som blir innført i Oslo og Akershus i høst.

Dekoder for digital-TV
Foto: Get

- De lurer oss. Det er ganske freidig, fordi man blir tatt på sengen, når de sier man får en svart skjerm. Det er ikke tilfelle. Det er ikke sant. Det er jo løgn, sier Kari Sundby.

Se saken her: Get lurer kunder

Pensjonisten ble overrasket da en selger i kabelselskapet Get ringte og påsto hun trengte en boks for å få inn tv-bilder når det nye digitale bakkenettet blir innført.

Svart skjerm

Meldingen fra selgeren var klar, forteller Sundby:

- Hvis du ikke tar imot tilbudet får du svart skjerm i 2008. Hvis venter til i mai så kan du bli sittende med svart skjerm i lang tid og vente på å bli koblet til bakkenettet. Hva gjør man da? Man hopper på, sier Sundby. 

Noen har greid å avverge det, andre sitter antagelig i samme klemma som meg og har sagt ja.

Kari Sundby

I de fleste borretslag tar styret seg av alle forhandlinger med Get om digital-tv. Likevel ble flere i blokka til Sundby ringt opp.

- De narrer folk rett og slett. I ettertid viser det seg at mange har fått den samme beskjeden som meg. Noen har greid å avverge det, andre sitter antagelig i samme klemma som meg og har sagt ja.

Innrømmer feil

Etter noen runder med Get fikk Sundby avbestilt boksen. Informasjonsdirektør i Get, Øyvind Husby, innrømmer at deres selger gjorde en feil.

- Kunden har åpenbart fått helt feil informasjon fra en av selgerne som jobber for oss, og det beklager jeg på det sterkeste, sier Husby.

- Dette er er klare brudd på våre retningslinjer. Det er stor forvirring i markedet rundt digitalisering. Da er det utrolig viktig at alle parter opptrer ryddig og korrekt på området, og vi bruker mye ressurser på å gjøre det, sier Husby.

- Selgeren det her dreier seg om jobber nå ikke lenger for Get, og alle kunder som har fått feil informasjon blir kontaktet for å oppklare den forvirringen som er skapt avslutter Husby.

Full forvirring

En strøm av fortvilte tv-eiere har i det siste kontaktet Forbrukerrådet med spørsmål om det digitale bakkenettet. Mange er usikre på om de trenger en boks.

Det er imidlertid kun abonnenter med antenne på taket som må ha den, sier Ole Asbjørn Lie i Forbrukerrådet:

- Det er de som i dag tar inn tv-signalet fra en vanlig takantenne og som ikke foretar seg noe før de stenger ned de gamle analoge tv-signalene på Østlandet i slutten av april, sier Lie.

Noen kan slappe av

Han forteller at disse abonnentene må anskaffe seg en digital boks, som kobles mellom antennen og fjernsynet som gjør at det gamle fjernsyn forstår de nye signalene som kommer.

- Folk med kabel tv og parabol kan fortsette å se på tv som vanlig. Overgangen til det nye bakkenettet har ingen innvirkning på disse abonnentene, sier Lie.

Alt om din nye tv-hverdag