NRK Meny
Normal

Kritiserer hemmelighold

I dag avgjøres den norske OL-kampen. Rune Gerhardsen kritiserer hemmelighetskremmeriet rundt avgjørelsen.

Klokka halv to i ettermiddag offentliggjør idrettsstyret om Oslo, Tromsø eller Trondheim bør søke om å arrangere vinter-OL i 2018. Samtidig blir rapporten fra den faglige referansegruppen som Odd Martinsen har ledet gjort kjent.

Arbeiderpartiets Oslo-topp Rune Gerhardsen mener avgjørelsen kan ha blitt påvirket av at det viktigste premisset for valget blir holdt skjult helt til beslutningen er tatt.

- Det ville vært veldig spesielt om det beslutningsgrunnlaget Stortinget hadde da de vedtok hvor operaen skulle ligge, ble holdt skjult for befolkningen til etter at Stortinget hadde vedtatt. Alle ser jo at det ville vært en aldeles umulig, for ikke å si en nesten latterlig, situasjon, sier Gerhardsen.

- Merkverdig

- Dette er en sak som opptar hele Norge. Det er mange som er interessert, mange aktører og mange som mener noe om det. Det er merkverdig at man ikke får se det som skal være beslutningsgrunnlaget for idrettsstyret, sier han.

Og Rune Gerhardsen ser ikke bort fra at idrettsstyret kunne valgt annerledes dersom det hadde vært en offentlig debatt om Martinsen-utvalgets rapport.

- Hvis rapporten hadde vært offentlig, hadde det blitt en debatt om den, og det kunne blitt synspunkter på de konklusjonen utvalget trekker. Det kunne vært noen som kanskje ville korrigere eller kritisere anbefalingene deres slik at man ville fått en debatt her slik en ellers får når det ligger rapporter til grunn for beslutninger.