NRK Meny
Normal

Kripos ser på cannabisplantasjene

17 hasjplantasjer er funnet på Østlandet i løpet av få måneder. Torsdag vil Kripos foreta en oppsummering.

Hasjfarm Vormsund

Denne hasjfarmen ble funnet på Vormsund tidligere i år.

Foto: Politiet

Kripos skal torsdag foreta en oppsummering etter å ha hentet inn informasjon om de 17 cannabisplantasjene på Østlandet, melder NTB.

17 plantasjer på Østlandet

I løpet av få måneder har politiet i sju ulike politidistrikt på Østlandet funnet 17 plantasjer for storstilt produksjon av cannabis. Funnene er så mange og store at Kripos har begynt å granske dem.

Siste beslag ble gjort mandag på Sætre i Hurum, der politiet kom over 440 cannabisplanter.

Oppsummering av arbeidet på torsdag

Informasjonssjef Audun Øvrebø i Kripos sier til NTB at Kripos har et nasjonalt etterretningsansvar for narkotikasaker, og at politietaten vil foreta en oppsummering av etterretningsarbeidet torsdag.

- Etterretning er å innhente, bearbeide, analysere og formidle informasjon. Dette arbeidet skal vi oppsummere torsdag, men jeg kan ikke si noe om hva det munner ut i, sier Øvrebø.

- Gateverdi på 100 millioner kroner

De mange plantasjene som er oppdaget den senere tid representerer store illegale verdier. Aftenposten har gjort beregninger som viser at politiet har beslaglagt over 6.000 cannabisplanter på de 17 plantasjene.

En slik mengde er nok til å produsere et tonn marihuana. Ifølge avisen representerer det en produsentverdi på cirka 20 millioner kroner årlig, og en gateverdi på 100 millioner kroner.

Under opprullingen av de mange plantasjene har politiet uttalt at det sannsynligvis står krefter bak som befinner seg utenfor landets grenser. Aftenposten skriver at Norge med de siste funnene er blitt foreløpig siste land i en lang rekke nasjoner der vietnamesiske marihuanadyrkere driver sin virksomhet.

Les mer:

Fant nok en cannabisplantasje

Ny cannabisplantasje avslørt

Hasjfarmer spres til Norge

Fant ny gigantisk hasjfarm