Kripos kobles inn i etterforskning av bortføringsforsøk

Politiet på Romerike har bedt Kripos om hjelp til å etterforske flere bortføringsforsøk. Målet er å se om det er en sammenheng med lignende saker på Østlandet.

Jente forsøkt bortført

En 15 år gammel jente ble fredag 21. september forsøkt dratt inn i en grå varebil ved gamle Dalen skole i Fet.

Foto: Kalle Turkerud / NRK

Den siste tiden har det blitt meldt om minst fem tilfeller der unge har opplevd forsøk på bortføring på Østlandsområdet.

To av de første episodene skjedde på Romerike. Torsdag og fredag i forrige uke ble to jenter på henholdsvis 13 og 15 år forsøkt bortført fra Eidsvold og Fet.

Etter dette har det vært flere tilfeller andre steder på Østlandet.

Nå ber politiet i området om hjelp fra Kripos for å undersøke om det er noen sammenheng mellom tilfellene.

– Politiet på Romerike undersøker om det er en sammenheng mellom episodene her i distriktet. I tillegg ber vi nå om hjelp av Kripos til å vurdere eventuelle sammenhenger mellom episodene på Romerike med andre saker av tilsvarende art. Kripos vil også kunne vurdere sakene opp mot potensielle moduskandidater, sier politiadvokat Jon Aga i Romerike politidistrikt til Romerikes blad.

Begge bortføringsforsøkene på Romerike skjedde da jentene var på skoleveien.

Den første episoden skjedde 20 september, den andre dagen etter.

Slik jentene selv har beskrevet hendelsene ble de forsøkt dratt inn i biler av fremmede.

Les også: Jente (15) forsøkt dratt inn i varebil
Les også: Jente (13) forsøkt dratt inn i bil

Episodene har skapt frykt i lokalmiljøene rundt skolene der dette skjedde, og flere har fortalt NRK at det preger hverdagen.

– Det er trist. Jeg blir i utgangspunktet forbanna over at det skjer. Også har vi jo Sigrid saken friskt i minne så det er helt klart at dette påvirker oss alle, har FAU-leder og forelder ved Dalen barneskole, Hans Gunnar Sleipnær sagt til NRK.

Ifølge politiet på Romerike er det ennå vanskelig å si om det er noen sammenheng mellom sakene. Politiet samler ennå inn informasjon, og ber alle som vet eller har sett noe om å ta kontakt.

Politet på åstedet i Gan

Politiet gjør undersøkelser på åstedet for bortføringsforsøket i Fet.

Foto: Kalle Turkerud / NRK