Kripos bekrefter tilknytning til Hells Angels

Mannen som tatt i en aksjon mot Hells Angels tirsdag, er tilknyttet MC-klubben, bekrefter Kripos.

Razzia Hells Angels Oslo

Politiet Razzia Hells Angels Oslo

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag bekreftet politiadvokat Richard Bech Pedersen at de har gjennomført en aksjon mot Strømsveien 222 på Alnabru i Oslo, som er hovedkvarteret til Hells Angels.

– Jeg kan ikke si noe om utfallet av aksjonen. Den er foreløpig ikke avsluttet, men vi har pågrepet én person. Vi har også pågrepet andre personer i dette sakskomplekset, sier Pedersen til NRK.

Sikre bevis

Bakgrunnen for aksjonen er at en person er siktet for grove narkotikaforbrytelser. Kripos valgte derfor å gå til aksjon for å sikre beviser i saken.

– Dette er en aksjon som har vært planlagt av Kripos. Vi gikk inn for å sikre de nødvendige bevis i den straffesaken som vi har under etterforskning, sier Pedersen.

Intervju Kripos

Politiadvokat Richard Beck Pedersen om dagens aksjon mot Hells Angels.

Han bekrefter at den pågrepne mannen har tilknytning til Hells Angels.

– Jeg kan ikke gå inn på hva slags tilknytning i forhold til å identifisere vedkommende. Den er sterk nok til at vi har tillatelse til å gjennomføre ransaking av klubbhuset, sier han.

Har ikke mottatt siktelsen

Politiet har tirsdag drevet med ransaking av klubbhuset.

– Den pågår fortsatt. Vi antar at vi gjør oss ferdig i løpet av dagen, sier politiadvokaten.

Dagens aksjon har ingen forbindelse med en aksjon mot klubben i fjor høst.

Ole Petter Drevland, som forsvarer mannen med tilknytning til Hells Angels, sier til NRK at de ikke har fått noen informasjon fra politiet.

– Min klient sitter pågrepet nå, men vi har ikke mottatt siktelsen, sier Drevland. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.