NRK Meny
Normal

Krever svar om kollen-sprekk

SV krever en grundig redegjørelse etter budsjett-sprekken for nye Holmenkollen.

Holmenkollen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

I dag ble det kjent at nye Holmenkollen sprekker med en halv milliard kroner. Byrådet i Oslo jobber nå for å kutte kostnadene.

SV mener at Byrådet har bommet så grovt på kostnadsanslaget at det bør få politiske konsekvenser.

Uforklarlig fordobling

1,1 milliarder kroner er prislappen, som innebærer bygging av ny Holmenkollbakke, ny Midtstubakke, ombygging av skistadion samt nye fasiliteter for deltakere, publikum og presse.

Knut Even Lindsjørn

Knut Even Linsjørn

Foto: SV

SVs gruppeleder i bystyret, Knut Even Lindsjørn, mener denne fordoblingen er uforklarlig, og han krever en grundig redegjørelse hvor hvordan det var mulig å regne så feil.

- Tror du Oslo må si fra seg ski-VM?

- Det er lite sannsynlig, jeg tviler på at det er aktuelt at Oslo og Norge må si fra seg ski-VM, det er nok større sannsynlighet for at byrådet må si fra seg en byråd, sier Linsjørn med henvisning til kulturbyråd Anette Wiig Bryn.

Sparings-alternativer

Byrådsleder Erling Lae er også skeptisk til de høye kostnadene.

- Vi kan ikke uten videre godta dette, det vi må gjøre nå er å se på alle mulige måter for å få kostnadene ned, sier Lae.

Erling Lae

Erling Lae

Byrådslederen forteller også at de vil utrede om det er mulig å ta stor bakke i Midstuen og normal bakke i Holmenkollen for å se hvor om det kan bidra til å minske budsjettet. Et annet sparings-alternativ kan være å velge en annen arkitekt.

Lae mener også det er et poeng at anlegget ikke bare blir bygget for VM.

- Vi må tenke over hva som er riktig investeringer for byens behov, også utover de 14 dagene vi skal ha det moro, sier han.