Knyttes til skytedrama

I gisselsaken på Romerike hevdet en av de hovedtiltalte i dag at gislene hadde tilknytning til skytingen på Aker Brygge i fjor sommer.

 

38-åringen forklarte i retten at han og gislene hadde blitt enige om at han ikke skulle si noe om denne tilknytningen, så lenge de lot familien hans være i fred og ikke fortalte om gisselsituasjonen.

I følge den hovedtiltalte 38-åringen hadde A-gjengen svindlet en nederlandsk hasjliga for hasj verdt flere millioner kroner. Det skal ha vært dette som utløste skytingen på Aker Brygge.

To menn fikk skader da flere enn 15 skudd ble avfyrt i folkevrimmelen på Aker Brygge en søndagskveld i august.

Presset

Marokkanerne skal ha fått B-gjengen til å begynne å legge press på A-gjengen for å få pengene tilbake. De skal ha snakket med B-gjengen og betalt dem 1 million kroner for at de skulle advare og vise at de mente alvor. Beskjeden fra Nederland skal var at mange skulle plages slik at det ble lagt press på hele miljøet for at pengene skulle betales, forklarte den hovedtiltalte i retten.

Det skal også ha vært bakgrunnen for å presse 38-åringen. Hans tilknytning til Young Guns innebar at han hadde kontakter i A-gjengen.

- Penger ikke motiv

Den 38 år gamle mannen er i Øvre Romerike tingrett tiltalt for å ha tatt tre menn med tilknytning til det nederlandske nettverket til fange, og for å ha mishandlet dem i huset sitt på Ullensaker september i fjor. Ifølge politiet tok 38-åringen mennene til fange for å presse penger av dem.

Ifølge han selv var det ikke penger som var motivet, men å få slutt på truslene. De ble tilbudt 3 millioner Euro for å slippe marokkanerne fri. 38-åringen sier at han ikke ville ta imot pengene, da han mente at det bare ville bli komplisert. 38-åringen hevder derimot at den tiltalte 26-åringen vill ha pengene. Han skal forklare seg i retten senere i dag.

- Behandlet dem bra

38-åringen påstår at behandlingen gislene fikk i kjelleren hans var god. Han forteller at de fikk pizza, annen mat, cola og øl. Han sier at han behandlet dem så bra som mulig.