Knivstukket og drept i Oslo

En mann i 50-årene mistet livet etter å ha blitt knivstukket på Tøyen i Oslo natt til søndag. En mann i 50-årene er siktet i saken.

Knivstikking på Tøyen

Krimteknikere jobbet på åstedet i Hagegata i Oslo natt til søndag etter at en mann i 50-årene døde som følge av knivstikking.

Foto: Daniel Dale Laabekk / Tipser.no

Knivstikkingen skjedde i en leilighet i Hagegata på Tøyen i Oslo ved midnatt natt til søndag. En mann i 50-årene ble kritisk skadd, og fraktet til Ullevål sykehus hvor han døde kort tid etterpå.

Politiet ble varslet om knivstikkingen av AMK-sentralen ved 23.30-tiden lørdag kveld.

– I tillegg til mannen som var knivstukket var det en annen mann i 50-årene på stedet som opplyste at han var gjerningsmannen, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NRK.

Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet på stedet, og har blitt avhørt av politiet søndag formiddag.

– Etter det vi kjenner til var det ikke vitner til hendelsen. Det ser ikke ut til at det var andre involverte. Det var bare de to som var i leiligheten, sier seksjonssjef Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB.

Begge er norske statsborgere med vietanmesisk bakgrunn.

– Siktede har vedgått at han knivstakk, men har ikke tatt stilling til straffskyld, sier Metlid til NRK.

– Ikke i familie med hverandre

Politiet tror leiligheten som angrepet skjedde i, er siktedes. Etterforskerne vet foreløpig ikke hvilken relasjon det var mellom de to mennene. Ingen av de to er kjent for politiet fra tidligere.

– Det er ikke snakk om noen familierelasjon. Vi regner med å finne ut i avhør om de var bekjente eller venner. Vi antar at knivstikkingen har kommet som følge av noe som oppsto mellom mennene da de var i leiligheten, sier Metlid.

Metlid påpeker at politiet ennå er tilbakeholdne med informasjon om mennene fordi ikke alle pårørende til avdøde er varslet.

Metlid vil ikke svare på om politiet har funnet drapsvåpenet.

– Men jeg kan si at vi har god oversikt. Kriminalteknikere jobbet på åstedet i natt. Politiet kom til stedet mens begge mennene fortsatt var der, sier hun.

Knivstikking på Tøyen

Gjerningsmannen ble pågrepet på stedet av politiet og vil bli avhørt i løpet av søndag formiddag.

Foto: Daniel Dale Laabekk / Tipser.no