NRK Meny
Normal

– Svært sjeldent at slikt skjer

Statens Vegvesen sier det er veldig uvanlig at vaierrekkverk ikke holder igjen for biler som kommer ut av veibanen. Likevel havnet tre personer på sykehus på grunn av nettopp en slik ulykke i Akershus torsdag morgen.

Created by InfoDispatcher

Tre personer ble skadet da en bil havnet i motsatt kjørefelt torsdag morgen

Like før kl. 06.30 torsdag morgen kom en bil over i motsatt kjøreretning på E6 ved Djupedalstoppen og kolliderte med to andre biler.

Det er en midtdeler på strekningen i form av et vaierrekkverk, men da føreren av den ene bilen mistet kontrollen fortsatte bilen rett gjennom rekkverket, noe som skjer svært sjelden ifølge Statens Vegvesen.

– Akkurat på denne strekningen står rekkverket midt i grøfta, lengre nord er det et nettverk litt utenfor veikanten i begge kjøreretninger, opplyser Nils-Erik Bogsrud, avdelingsdirektør i Statens Vegvesen.

– Når vi får ulykkesopplysningene fra politiet og får vite den direkte årsaken til ulykken vil vi vurdere om vi skal gjøre noe med forholdene på denne strekningen.

Førerene av bilene var alle ved bevissthet da de ble kjørt til sykehus, og i løpet av dagen er det klart at tilstanden deres er stabil. Det er usikkert hvorfor bilen ikke ble stanset av midtrekkverket.

Ulykke på E6

Slik så det ut etter at en bil kjørte gjennom en en midtdeler og havnet i motsatt kjørefelt på E6 torsdag morgen.

Foto: Victoria Wilden / NRK