Kjør forsiktig! – Det er vanskelige kjøreforhold

Det har snødd masse i natt, og det var fortsatt snø på mange av veiene i Oslo og Akershus onsdag morgen. Statens vegvesen har hatt problemer med å brøyte unna all snøen.

Brøytebil måker i snøværet onsdagmorgen
Foto: Kaja Figenschou / NRK

Det har vært store problemer i morgentime på grunn av glatte veier og flere trafikkuhell.

– Det er mye snø og vanskelige kjøreforhold, som vil påvirke morgentrafikken inn mot Oslo, sier operasjonsleder i Oslo-politiet, Gjermund Stokkli.

På morgen snødde det så tett at Statens vegvesen ikke klarte å brøyte unna alt.

– Det er snø og slaps på veiene fortsatt. De har vært ute med mannskap hele morgenen. Men det snør tett, så det har vært vanskelig å holde det helt snøfritt. Men det ser bedre ut enn det gjorde ved halv syv-tiden, sier Gry Solli ved vegtrafikksentralen, rett etter halv åtte.

Brøytemannskapene både måker og salter veiene, så det blir gradvis bedre. Vegtrafikksentralen ber folk kjøre forsiktig og beregne god tid.

– Kjør etter forholdene og vær litt forsiktig, så skal det nok gå greit, sier Solli.

Forsinkelser på bussene

Ifølge vår reporter ute i snøværet sliter både busser og biler på glatte veier fulle av snø. En taxi snurret rundt på Ring 3 ved Rikshospitalet, og ble stående med snuta i feil kjøreretning.

– Det er mange biler på veiene. Men trafikken er avpasset etter forholdene og folk kjører forsiktig. Det er snødekke på veiene og det er veldig glatt, sier reporter Kaja Figenschou ved 07.00-tiden, som da befant seg på E6 ved Alnabru.

Hun forteller at det på riksvei 4 kjører fire store brøytebiler i kolonne, retning ut av Oslo.

Spesielt glatt er det på de små veiene i distriktet.

Ifølge Ruter er det forsinkelser på mange bussruter på grunn av snøen. Også på Oslo lufthavn Gardermoen er det en del forsinkelser, fordi rullebanene må brøytes jevnlig.

Snøen gir seg snart

– Det er snart ferdig å snø, sier meteorolog Rafael Escobar Løvdahl.

Han forteller at det i de vestligste områdene vil slutte å snø ved åttetiden onsdag, mens det i de østligste områdene i distriktet vil snø frem til rundt nitiden.

– Da stiger også temperaturen, det blir fem grader stedvis. Det blir nok omtrent som i går, med delvis skyet vær, sier meteorologen.

NRK følger trafikken utover morgentimene!

Midtstuen

SNØ PÅ MIDTSTUEN: Mange av T-banestasjonene i Oslo er dekket av snø på perrongen. Sporveien brøyter så fort de kan. De store stasjonene skal være brøytet. På enkelte stasjoner brøytes det manuelt.

Foto: Nina Didriksen / NRK