NRK Meny
Normal

Hva har disse til felles?

De står alle på Samfunnspartiets valgliste ved Stortingsvalget til høsten. Knapt noen har blitt spurt om de vil.

På listen til Samfunnspartiet

Ari Behn, Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha, Mia Gundersen Lelienhof, Aylar Lie, Vendela Kirsebom, Thomas Seltzer, Tor Erling Staff og Otto Jespersen står alle på stortingsvalgslistene til Samfunnspartiet.

Foto: Fotomontasje: NRK/Scanpix

Ari Behn blir stortingskandidat til høsten. Behn er sammen med en rekke kjendiser ført opp på Samfunnspartiets liste mot sin vilje.

Fordi Behn bor i Bærum kan han ifølge valgloven søke fritak i Oslo, men må melde seg inn i et annet parti for å slippe å stå på Akershus-lista.

HVA SYNES DU? SI DIN MENING NEDERST I ARTIKKELEN!

- Varemerket til partiet

Det anarkistiske partiet har gjort det til sitt varemerke å føre opp kjendiser mot sin vilje.

- Vi har plukket dem ut fordi vi mener at noen av dem er litt anarkistiske. De har en anarkistisk legning som vi setter pris på. Vi ser gjerne at de står fram og er sympatisører med Samfunnspartiet, men vi har ikke spurt dem, sier partiets grunnleder Øystein Johannessen.

- Har dere ikke spurt noen av dem?

- Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha har vi spurt, han står på førsteplass i Akershus. Alex Rosén har jeg også spurt, men det var en sen kveld på byen. Staff er medlem av partiet og fungerer som formann og nestformann ut fra situasjonen, sier Johannessen som selv står på førstplass i Oslo.

Ari Behn har han derimot ikke spurt.

- Ari Behn har vi ikke spurt, men vi regner med at han havner på den rette siden av fornuften en gang i fremtiden, men da må han legge fra seg håpløse prosjekter som Føling i fjæra og design av porselen for fiffen, det er ikke i vår ånd, sier Johannessen.

(Artikkelen fortsetter under)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Alex Rosén

Alex Rosén ble spurt om å stå på listen en sen kveld på byen. Det er uvisst hvor fornøyd han er med å stå der.

Foto: NRK

- Selvfølgelig helt i orden

Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha står på første plass i Akershus helt frivillig. Han synes ikke det er noe i veien med å sette opp folk på valgliste uten å spørre først.

Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha

Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

- Selvfølgelig er det helt i orden. Folk er altfor slappe. Det eneste som kan trigge folk til å bli interessert i politikk er hvis de finner seg på en stortingsliste, sier han.

Og dersom han skulle bli valgt inn er ikke det noe problem.

- Jeg tar jobben dersom jeg blir valgt inn, sier han.

Må melde seg inn i annet parti

Samfunnspartiet stiller til valg også i Nordland . På listen der finner man også en rekke kjendiser, blant annet Aylar Lie, Ari Behn og Inge Lønning.

Å være ført opp på en liste mot sin vilje er ikke nok til å søke om fritak. Ifølge valgloven må man i så fall være stemmeberettiget i et annet fylke, ha sittet på Stortinget i foregående periode eller være medlem av et annet politisk parti.

Fordi Ari Behn bor i Bærum, kan han søke fritak i Oslo, men må altså melde seg inn i et annet parti for å slippe å stå på Samfunnspartiets Akershus-liste.

Det har ikke lykkes Østlandssendingen å få en kommentar fra Ari Behn.

Les også:

Tente på bil i protest

Ildspåsetter til fylkestinget?