Kirurg forlot baby i narkose

Et spedbarn ble forlatt i narkose på operasjonsbordet av kirurgen som skulle operere henne. Kirurgen var frustrert over dårlig arbeidsmiljø.

 

 

For to uker siden ble den lille jenta på et halvt år lagt i narkose for å  bli operert for leppe- og ganespalte. Etter interne diskusjoner om ledelsen av avdelingen forlot kirurgen på Rikshospitalet operasjonssalen, skriver VG.

Kirurgen følte seg ikke i stand til å gjennomføre inngrepet, opplyser sykehuset.

Da kirurgen ikke ville operere jenta ble hun vekket igjen fra narkosen.

Frustrerte foreldre

Foreldrene til jenta har skrevet et brev til sykehusledelsen der de uttrykte både sinne og frustrasjon, ifølge VG.

Sykehuset har beklaget at den seks måneder gamle babyen og foreldrene fikk denne påkjenningen og understreker at narkose innebærer en risiko som spesielt ikke spedbarn bør utsettes for uten grunn.

Avdelingsproblem

Siden september 2004 har det vært kjent at plastisk-kirurgisk avdeling ved Rikshospitalet har hatt ledelsesproblemer og dårlig arbeidsmiljø. Og det var denne situasjonen som toppet seg for kirurgen slik at han ikke følte seg i stand til å gjennomføre operasjonen og gikk ut fra operasjonssalen.

Kirurgen får likevel støtte for å ha avbrutt operasjonen når han ikke følte det var forsvarlig.

Ikke meldt til Helsetilsynet

Fylkeslegen i Oslo og Akershus kjenner ikke til saken. Såkalt unødvendig narkose blir vanligvis meldt til oss, sier fylkeslege Petter Schou. Han forventer at de får det meldt etter lov om spesialisthelsetjenester hvis det var en potensiell fare for barnet.

Ifølge sykehuset medførte det ingen skade på noen at inngrepet ikke ble gjennomført.

Foreldrene har akseptert unnskyldningen fra sykehuset og jenta skal opereres av den samme kirurgen i neste uke.