Kaster parykken for Miley Cyrus

I fjor høst ble hun operert for kreft og måtte gjennom tøffe cellegiftkurer. I dag har hun vunnet over både kreften og frykten for å vise seg uten parykk.

Marit Thorseth Grevskott og Kamilla Aalerud (t.h.)

VISER SEG FRAM: Da NRK møtte Kamilla Aalerud (til høyre) utenfor Telenor Arena i dag var det uten parykk for første gang ute blant folk – med en frisyre nokså lik Miley Cyrus sin.

Foto: Eirin Eikås / NRK

I november fikk hun diagnosen kreft, da legene oppdaget en svulst på størrelse med en amerikansk fotball i magen hennes. Med tre cellegiftkurer forsvant kreften, men også det lange håret til Kamilla Aalerud (15).

– For meg var det veldig vanskelig. Alt skjedde så fort. Fra jeg fikk vite at jeg var syk til jeg mistet håret, tok det én måned. Det var veldig spesielt, men man venner seg til det, og jeg føler meg ikke stygg, sier Aalerud.

Kamilla Aalerud

LANGT HÅR: Her er Camilla før hun mistet håret. Nå har hun overvunnet kreften, men tenåringen syns det var vanskelig å miste håret.

Foto: Privat

I dag er hun frisk, men bruker fortsatt parykk til vanlig. Tidligere har hun bare kastet parykken blant venninner på håndballbanen. I dag, på Telenor arena, kaster hun parykken for første gang ute blant folk.

– Dette er første gangen jeg viser meg foran masse folk. Det føles deilig. I starten var jeg redd for at folk skulle stirre og tenke at jeg er annerledes, men ingen gjør det, forteller Bærums-jenta.

LES OGSÅ: P3: Umulig å overse

– Må ikke ha langt hår for å være populær

Klokken 20.30 i kveld går en kortklipt Miley Cyrus på scenen i Telenor Arena.

Da Cyrus klippet seg kort, skrev mange at hun hadde donert håret sitt til veldedighet, men det er ubekreftede rykter. Flere utenlandske organisasjoner lager parykker av ekte hår og tar imot hårdonasjon. I kveld er 15-åringen parykkløs til ære for stjernen.

– Hun klippet av håret og ga det til kreftsaken. Det betyr utrolig mye for meg, siden jeg har hatt kreft. At så store stjerner legger merke til så små ting er hyggelig, sier Aalerud.

I dag hjelper det mye at Cyrus også er korthåret.

– Nå har ikke jeg valgt dette frivillig. Men når jeg først har så kort hår, er det greit at en stjerne viser at man ikke må ha langt hår ned til rumpa for å være populær, sier hun.

Kamilla Aalerud

STOR SVULST: Svulsten i magen var på størrelse med en amerikansk fotball. Etter at den var fjernet måtte hun gjennom tre cellegiftkurer.

Foto: Privat

– Hvor viktig er det å ha et idol du kan føle deg lik?

– Det er veldig viktig. Tenåringer i dag er veldig opptatt av ikke å føle seg annerledes og å passe inn. Å ha en rollemodell som viser at man ikke trenger å være lei seg for å skille seg ut, er viktig, sier Aalerud.

LES OGSÅ: De forsker på Miley Cyrus

– Ikke vær redd for å vise dere fram!

Etter at hun ble syk har bestevenninnen Marit vært der gjennom tykt og tynt.

– Jeg synes det er skikkelig tøft. Jeg er stolt av henne. Hun kler det skikkelig godt, sier Marit Thorseth Grevskott (16), utenfor Telenor arena i dag.

Miley Cyrus har gått fra Disney-stjerne til å bli en av nåtidens mest kontroversielle artister. Kamilla Aalerud er ikke i tvil om at hun er et godt forbilde.

– Hun har turt å gå sin egen vei, og hun viser verden at det er ok å vise hvem man egentlig er, på den måten er hun et veldig bra forbilde for mange unge jenter, sier Aalerud.

bloggen sin har hun fortalt om kreften og hvordan hun har opplevd det. Kanskje er hun selv også et forbilde for ungdom i samme situasjon?

– Alle tenåringer som har hatt kreft: Ikke vær redd for å vise dere fram! Det handler ikke om utseendet, det handler om hvem dere er. Bare vær stolt for at du har kommet deg gjennom kreften, sier hun.

LES OGSÅ: Fans i kø før Miley Cyrus

LES OGSÅ: – Miley er ikke verre enn andre