NRK Meny
Normal

Kartlegger området Sigrid forsvant

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Mandag ettermiddag sendte politiet ut et kart over området der Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant. Nå ønsker de å snakke med alle som var i området natt til søndag.

Politiet ber om at de som har beveget seg innenfor området som kartet viser, eller har sett noen hendelser her fra og med lørdag 4.8. kl 23.30 til søndag 5.8. kl 02.00, tar kontakt med politiet på tlf. 22 66 99 66.

Privatetterforsker og tidligere leder av voldsavsnittet i Oslo-politidistrikt Finn Abrahamsen understreker til NRK Østlandssendingen at folk som har vært i området må melde seg.

– Fortsatt er det veldig viktig at alle melder seg som har vært i dette distriktet. Det gjelder ikke bare gående, det gjelder også de som har kjørt bil der. Som drosjesjåfører, vaktselskaper, bussjåfører, som er ute og har arbeid på en sånn tid av døgnet, sier Abrahamsen.

Store styrker leter etter Sigrid

Store styrker leter etter 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne etter at hun forsvant i nærheten av hjemmet sitt natt til søndag.

Mens politiet har satt inn alle ressurser og søker i området mellom og rundt Skullerud til Haugerud, leter de frivillige i Maridalen, Enebakk, Tryvann og Grefskenkollen/ Linderudkollen.

Folk som vil hjelpe til og leter på egenhånd, oppfordres til å melde fra i en åpen Facebookgruppe.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Mandag søker politiet med helikopter og hunder etter Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) i Østmarka.

Foto: Privat/NTB Scanpix/ Erik Engen

Organiserer frivillige søk fra Østensjø skole

Bengt Eriksen er venn av Schjetne-familien, og koordinerer de frivilliges leteaksjon.

Mandag formiddag organiserte han nye søk med frivillige i Maridalen, Enebakk, Tryvann og Grefsenkollen/Linderudkollen.

– I går dekka vi ikke bare Østmarka fra Lindeberg til Grønmo, vi hadde også store styrker ute i Maridalen. Vi skal ut i Maridalen igjen, rett og slett fordi Maridalen er stort. Vi var på Sognsvann, det mener vi er kvittert ut. Vi var i Svartskog, sier Eriksen.

I følge Jørgen Roll, som leder letegruppa på Tryvann, er de i ferd med å bevege seg mot Sørkedalen.

Kl 17.30 organiserer Bengt Eriksen nye søk fra Østensjø skole.

– Uendelig takknemlige for alle som vil lete

I en gruppe på Facebook lister frivillige opp hvor de har søkt etter Sigrid så langt. Klemetsrud, Svartskog, Hvervenbukta, Ingierstrand, Ekebergskogen, Lambertseter, Sognsvann og Trolldalen er blant stedene som listes opp.

Ingvild Storaker Kilander er nabo av familien til Sigrid, og koordinerer informasjon på Facebookgruppa i samarbeid med familien.

– Østensjø-gruppa, som organiserer letearbeidet, er uendelig takknemlige for alle som melder seg og ønsker å lete. De som kan, møter kl 17.30 på Østensjø skole hvor det vil komme ut mer informasjon om hvilke områder som vil prioriteres i neste runde. Men ALLE kan og oppfordres til å lete på alle tenkelige steder og melde inn på siden hvor det er lett, sier Kilander.

– Vi jobber også med å få på plass en kartoversikt over hvilke områder det allerede er foretatt søk i og vil forsøke å få dette ut på siden så fort som mulig.

Politiet ber folk holde seg unna Østmarka

Samtidig søker politiet i området mellom og rundt Skullerud til Haugerud. De vil at publikum skal holde seg unna, for å lette arbeidet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Politihelikopter på Skullerud

Politiet og letemannskaper har base på Skullerudstua, og søker på bakken med hund og med helikopter fra lufta.

Foto: Erik Engen

– Vi oppfordrer publikum å legge turer til andre områder slik at vi kan jobbe i fred, sa Hanne Kristin Rohde, leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, under en pressekonferanse tidligere i dag.

Oppfordringen gjelder også de frivillige.

– Vi er veldig interessert i at dere som skal ut og lete nå, IKKE går inn i Østmarka på grunn av et omfattende stort søk som pågår fra luft og bakke. Engasjementet fra politiet er høynet såpass at vi har satt inn alle ressurser på å få løst dette nå, sier politibetjent Frank Olson ved Manglerud politistasjon.

– Vi må lete, ikke gå på tur

– Når de av dere som skal ut og lete nå etterpå, så holder ikke å bare gå forbi en plass. Hvis dere ser en presenning må dere løfte den opp, hvis dere ser en container må dere stikke hodet inn der. Beklager, vi kan ikke utelukke noenting. Vi må lete, ikke gå på tur, sa Eriksen til de som hadde møtt opp ved Østensjø skole for å lete kl 10 i formiddag.

Han oppfordrer de frivillige til å søke i områder der de er godt kjent, men alle som vil lete er velkommen.

– Andre områder - gjør akkurat som dere vil! Bruk magefølelsen. Vi har jo ingen ledetråder, det er det som er så fortvilende.

Savnet siden natt til søndag

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Foto: Privat / NTB scanpix

Sigrid Giskegjerde Schjetne ble meldt savnet av sine foreldre etter at hun skulle ha vært hjemme kl. 00.30, natt til søndag.

Ifølge politiet er Sigrid Giskegjerde Schjetne ca. 170 cm høy. Hun har lyst, brunt langt hår og blå øyne. Hun hadde på seg en Ola-shorts, blå hettegenser og en grå singlet. Hun bar på en brun skinnveske.

Politiet ønsker fortsatt tips fra alle som har vært i området lørdag kveld og natt til søndag.

– Vi ønsker å snakke med alle som var i nærheten rundt midnatt lørdag til søndag. Alle bevegelser er av interesse, sier Rohde.

Oslopolitiet sier tips kan ringes inn på telefon 22669966.