NRK Meny
Normal

Kan ha pågrepet Bislett-drapsmann

En av de sju som sitter i varetekt etter gatedrapet på Bislett i Oslo sist helg, kan være mannen som skjøt Einar Opsahl (35).

Einar Opsahl ble drept natt til lørdag 18. juni

En av politiets mest sentrale teorier i etterforskningen er at 35-år gamle Einar Opsahl ble likvidert fordi han uforvarende forstyrret en spent narkotikaoverlevering.

Foto: Kristin Granbo / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Men foreløpig har ikke politiet sterke nok beviser til at en bestemt person kan siktes for drapet, skriver VG.

En av politiets mest sentrale teorier i etterforskningen er at 35-åringen ble likvidert fordi han uforvarende forstyrret en spent narkotikaoverlevering.

Det er en av flere muligheter, men det er ikke en hovedteorier på motiv slik saken står nå, sier leder Hanne Kristin Rohde ved Oslo-politiets volds- og sedelighetsseksjon til NRK.

Beslagla store mengder narkotika

Natt til tirsdag stormet politiet en leilighet i Oslo og pågrep fem personer som kobles til drapet.

– Flere av disse personene befant seg i samme leilighet da vi oppsøkte den, og vi har tatt beslag i en betydelig mengde narkotika, sier politiinspektør Einar Aas ved seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

I alt sju er pågrepet og siktet i forbindelse med narkotikabeslaget. En av dem ble tatt i Follo politidistrikt tirsdag formiddag. Fire av de pågrepne er menn, mens tre er kvinner.

Se video: Knytter Bislett-drapet til gjengmiljøer

Video Knytter Bislett-drapet til gjengmiljøer

Politiet tror at fem av dem kan ha vært på åstedet og dermed ha detaljert informasjon om drapet.

De pågrepne er fra Norge, Thailand og Laos og flere av kvinnene knyttes til et thailandsk prostitusjonsmiljø, mens mennene kobles til det kriminelle asiatiske miljøet i Oslo.