NRK Meny
Normal

Justisdepartementets nye lokaler skal sikres bedre

Nye sluser og døgnbemannet vakthold skal gjøre arbeidsdagen tryggere for de ansatte i Justisdepartementet i Nydalen.

Nye lokaler i Nydalen

Justisdepartementets lokaler i Nydalen skal få bedre sikkerhet. Her er tidligere justisminister Knut Storberget på besøk, sammen med Jan Bøhler fra justiskomiteen.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

En arbeidsgruppe fra Forsvarsbygg, PST, NSM og politiet lager nå rapporter for hvert departement som har midlertidige lokaler etter 22. juli.

Justisdepartementets rapport er den første som er ferdig, og de nye sikkerhetstiltakene kommer så fort departementet har diskutert forslagene med de ansatte i Nydalen.

 Ingelin Killengreen

Tidligere politidirektør, nå departementsråd Ingelin Killengreen har vært med å utrede en ny sikkerhetsrapport for byggene i Nydalen.

Foto: Bjørnflaten, Thomas / SCANPIX

– Jeg kan ikke gå inn i detalj på hvert eneste forslag, men det vil neppe være aktuelt å legge sikkerhetsnivået langt over eller langt under dagens nivå, sier departementsråd Ingelin Killengreen i Fornyings- og administrasjonsdepartementet.

Hun røper likevel at det som blir sett på er adgangskontroll, det byggtekniske og tilgangen til bygget.

Knuste vinduer

For seks uker siden var det innbrudd i et av Justisdepartementets bygg i Nydalen.

En mann knuste flere vinduer og brøt seg inn mens det var ansatte til stede. Dette har ført til fortgang i den nye sikkerhetsrapporten.

– Det har vi tatt på alvor og forslagene som nå foreligger tar høyde for å forhindre at det skal skje igjen, sier Killengreen.

Noen av forslagene som vil bli innført er sluser i inngangen og døgnbemannet vakthold.

Bekymret for bombe

Nydalen er et område hvor mange ferdes og det gir bekymringer hos noen av de ansatte i de nye byggene.

– Noen ansatte er bekymret for biler som er parkert i nærheten, med tanke på at de kan inneholde en bombe som vil medføre store skader, sier tillitsvalgt for Justisdepartementet, Sylvia Peters.

Siden Nydalen er et stort område tror Peters at planlagte sikringstiltak kan bli vanskelig å gjennomføre.

– Så lenge vi holder til i et område med mange andre, er det naturlige begrensninger for hva vi kan skjerme oss i mot, sier Peters.