NRK Meny
Normal

Julegudstjenesten preget av sorg

Kongeparet var til stede under gudstjenesten i Holmenkollen kapell første juledag. Alle var preget av den tragiske ulykken ved kapellet julaften.

Kongefamilien på julegudstjeneste

KONGEFAMILIEN: Kong Harald, dronning Sonja sammen med prinsesse Märtha Louise, Ari Behn, døtrene Leah Isadora, Maud Angelica og Emma Tallulah på vei til julegudstjeneste i Holmenkollen kapell på første juledag.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

– I dag kjenner vi avmakt og hjelpeløshet i det som føles så meningsløst, sa prest Hanne Elstrøm før hun tente et lys og ba en bønn for den avdøde kvinnen.

Elstrøm ledet en gudstjeneste i Ris kirke julaften, men kom til Holmenkollen kapell rett etter hun fikk høre om den tragiske ulykken hvor en trebarnsmor mistet livet. I dag var hun på plass igjen for å lede den spesielle gudstjenesten.

Presten tente lys for å minnes kvinnen som døde

TENTE LYS: Prest Hanne Elstrøm i Holmenkollen kapell tente et lys for kvinnen i begynnelsen julegudstjenesten første juledag.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Kongefamilien på plass

Kongefamilien pleier å være til stede i kapellet første juledag hvert år, og det var de også i år. Kong Harald og dronning Sonja kom til kirken sammen med prinsesse Märtha Louise og hennes familie.

Kronprinsfamilien var ikke til stede da de feirer jul på hytta i Uvdal i år. Ingen i kongefamilien ville si noe til NRK ved Holmenkollen kapell i ettermiddag.

Prinsessen og familien inne i Holmenkollen kapell

FORAN: Prinsesse Märtha Louise og familien fulgte med på gudstjenesten fra første rad.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Mange berørt av ulykken

Det var nesten fulle benker under gudstjenesten som ble ledet av en sterkt berørt prest.

– Det er en småbarnsfamilie som ble rammet, og da er det mange som kjenner noen. Skoleklasser er berørt og nettverket er stort.

– Hva tenker du om at det skjedde på julaften?

– Kontrasten blir så enormt stor. Vi feirer at Gud ble menneske og at lyset kom til verden. Også møter mørket oss, sier presten.

En preget prest forteller om den tragiske ulykken julaften da en småbarnsmor mistet livet foran Holmenkollen kapell.

– Rart å være her i dag

Søstrene Victoria og Constance Bakke var på plass i den spesielle gudstjenesten første juledag.

Holmenkollen kapell

BRAKK: Flaggstanga foran kapellet brakk på midten, og veltet over kvinnen som døde.

Foto: Ida Titlestad Dahlback / NRK

– Det er kjempetrist. Når man skal gjøre noe så hyggelig som å gå i kirken på julaften så er det bare tragisk at noe sånt skjer, sier Victoria.

– Det er rart å komme hit i dag. Det er ikke helt den samme stemningen som det pleier å være første juledag, fortsetter Constance.

Jentene kjenner flere i koret som skulle synge under gudstjenesten.

– De var glade for at de kunne sangene skikkelig. Det er vanskelig å synge og fokusere når man er så emosjonell, forteller søstrene.