Togstans Østfoldbanen
Foto: Kaja Figenschou / NRK

Jordfeil stanser togene

Oppsummert

En jordfeil på Kolbotn stasjon stanset halvparten av togene mellom Oslo S og Ski tirsdag morgen. Like etter klokken 06 ble feilen rettet, men togene blir forsinket og innstillt på grunn av feilen.

 • Jordfeilen er rettet

  – Jeg har nettopp fått beskjed om at jordfeilen er rettet, sier pressevakt Hilde Marie Braaten i Jernbaneverket. Men det vil være forsinkelser og innstillinger utover morgenen som følge av feilen.

 • – Veldig fulle tog

  – Enn så lenge må de reisende regne med at det blir veldig fulle tog, sier pressevakten Hilde Marie Braaten. Mannskaper fra Jernbaneverket er på plass for å finne og rette feilen ved Kolbotn stasjon.

 • Problemer med å skaffe busser

  NSB har satt inn fire busser for togene som står, men sliter med å skaffe flere busser. Derfor vil NSB prøve å fylle opp togene som går på Østfoldbanen for at folk skal komme seg inn til Oslo på morgenen.

 • Åpnet for trafikk i ett spor

  Trafikken på Østfoldbanen går i ett spor, ifølge Jernbaneverket. Togene fra Halden og Moss kjører inn til Oslo S. Det er stengt for Mysen-togene og lokaltoget mellom Ski og Stabekk. Det reiser opptil 12 000 passasjerer på Østfoldbanen i løpet av morgenen.

 • Usikkert når trafikken kommer igang

  Det er en jordfeil på Kolbotn stasjon som er årsaken til at strekningen er stengt. – En montør er på plass, og vi venter på flere mannskaper for å starte feilsøk, sier pressevakt Hilde Marie Braaten i Jernbaneverket.